BELANGRIJK: Fouten in Wiki, Fokkers advies en Competitie berekeningen

Wednesday, May 20 om 22:34

Gisteren kwam het ons ter ore dat het wiki-artikel over competities een fout bevatte. Het ging om welke eigenschappen werden gebruikt in de competitie berekening van paardenrennen. We hoopten dit probleem snel te verhelpen. Maar helaas, hoe meer we onderzochten, hoe meer we vonden. We zullen alle fouten één voor één in dit nieuwsbericht bespreken. Het eerste wat wij alvast willen doen is jullie onze oprechte excuses aanbieden.

Om heel eerlijk te zijn balen wij hier ontzettend van. De problemen die we hebben gevonden betrekken centrale spelmechanieken. Wij kunnen niet meer zeggen dan dat wij in onszelf teleurgesteld zijn. Dat wij zo’n grote fout hebben gemaakt in het begin van Horse Reality en deze tot op heden niet hadden ontdekt. Wij vinden het niet leuk om jullie zo teleur te moeten stellen. Wij willen niet de reden zijn dat je boos, verdrietig of geïrriteerd bent. Wij hebben Horse Reality juist gemaakt om jullie plezier te brengen - een paardenspel waarbij je prachtige paarden kunt fokken! Allemaal hebben wij ons best gedaan om fouten te voorkomen, maar helaas is dit wel gebeurd. Wij snappen helemaal dat spelers hierdoor erg gefrustreerd raken en wij snappen die kritiek. Wat wij je op dit moment kunnen bieden is transparantie. Wat is er aan de hand, en hoe heeft dit kunnen gebeuren? Verwar onze uitleg hiervan alsjeblieft niet met excuses. Wij zijn ons er pijnlijk van bewust dat dit geen excuus is voor wat er is gebeurd.


Wat is er aan de hand?

We hebben gemerkt dat de informatie in de Wiki, het Fokkers advies en de berekening van de competities bij paardenrennen, endurance en eventing niet geheel overeen kwamen. Het goede nieuws is dat we kunnen bevestigen dat de andere disciplines dit probleem niet hebben en de informatie die in onze Wiki staat over deze disciplines correct is .


Paardenrennen

Bij paardenrennen worden er verschillende eigenschappen gebruikt omtrent het genetisch potentieel in zowel de wiki, het fokkers advies, alsmede de competitie berekening. De wiki is inmiddels geüpdatet om de juiste eigenschappen te tonen voor de competitie berekeningen, maar we willen je graag transparantie bieden en je laten zien wat er precies mis was gegaan:

Oude Wiki: Versnellen, snelheid, uithoudingsvermogen, kracht
Fokkers advies: Versnellen, sprint, uithoudingsvermogen, kracht
Competitie berekening:

Routine 1: Snelheid, versnellen & sprint;
Routine 2: Snelheid, versnellen, sprint & uithoudingsvermogen;
Routines 3 - 5: Snelheid & uithoudingsvermogen.

Kracht heeft geen impact op de scores van paardenrennen en heeft dit ook nooit gedaan, terwijl deze wel werd gebruikt in het fokkers advies én het werd benoemd als een relevante eigenschap in de wiki. Het fokkeradvies had in plaats van kracht, snelheid moeten gebruiken, en de wiki had sprint in plaats van kracht moeten gebruiken. Bovendien had in de wiki moeten staan dat de scoreberekening voor paardenrennen anders verloopt over de levels heen.

Zoals je kunt zien is de berekening van paardenrennen erg verschillend dan die van onze andere disciplines. Dit is geen bug, maar dit is zo bedoeld en heeft vanaf dag één zo gewerkt. We hebben deze manier gekozen om de veranderende omstandigheden binnen paardenrennen weer te geven. De eerste paar routines zijn korte afstandsraces, waarbij je vaak een nek-aan-nek race rijdt tot de finish, hierbij zijn springen en versnellen belangrijk om te winnen. De latere routines zijn langeafstandsraces, waarbij het uithoudingsvermogen belangrijker wordt en daarom ook zwaarder meetelt afhankelijk van de lengte van de race.

Het probleem hier ligt bij onze communicatie. De bovenstaande informatie was niet te vinden in het oude wiki artikel. We zouden willen dat we jullie een uitleg konden geven waarom dit niet naar onze spelers is gecommuniceerd. Het is een grote vergissing aan onze kant en tegelijkertijd een mysterie. Op het moment dat we met dit systeem kwamen waren we daar best trots op en het is vreemd dat wij dit niet met onze spelers hebben gedeeld. Om het vervolgens nog erger te maken hebben de developers de oude wiki informatie gecheckt en met enkel het fokkers advies vergeleken, waardoor de vergissing ongezien bleef. Daardoor werd gezegd dat de wiki de juiste informatie had. We kunnen jullie garanderen dat het nooit onze intentie geweest is om jullie te misleiden, onze excuses daarvoor.


Endurance

Bij endurance mist het fokkers advies een exterieur eigenschap (stap) wanneer je dit vergelijkt met het oude wiki artikel en de competitie berekening:
De oude wiki: Rug, galop, hoofd, nek, draf, stap
Fokkers advies: Rug, galop, hoofd, nek, draf
Competitie berekening: Rug, galop, hoofd, nek, draf, stap


Eventing

Bij eventing hebben de competitie berekening en het fokkers advies een extra exterieur eigenschap (stap), welke niet werd genoemd in het oude wiki artikel:
De oude Wiki: Galop, hoofd, nek, houding, draf
Fokkers advies: Galop, hoofd, nek, houding, draf, stap
Competitie berekening: Galop, hoofd, nek, houding, draf, stap


Wat gaan we nu doen?

Fokkers advies: Het aanpassen van het fokkers advies is nu prioriteit nummer één op onze todo-lijst. Vanwege Hemelvaart kunnen wij hier helaas volgende week op zijn vroegst aan beginnen, de week van 25 mei. Wij vragen om jullie geduld. Het kan zijn dat het probleem niet direct is opgelost, wij willen dit graag goed doen om verdere problemen te voorkomen.

Fouten in de wiki: We hebben de informatie in het competitie artikel aangepast en zijn de hele wiki aan het nalopen op de juistheid van de informatie. Als jij een artikel hebt gezien met bedenkelijke feiten, stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier. Achter de schermen zijn we al een poosje bezig aan een verbeterde en nieuwe wiki. Hoewel deze nog niet klaar is voor de buitenwereld, willen wij jullie wel graag mededelen dat deze enkel en alleen informatie bevat die door het team is gecontroleerd.

Worden we gecompenseerd? Hoewel we jullie graag compensatie zouden aanbieden, is dit in dit geval niet mogelijk. De hoeveelheid spelers maakt het een onbegonnen opgave om te bepalen wie er wel of niet is getroffen. Wij kunnen niet automatisch zien of iemand fokt in de richting paardenrennen, endurance of eventing. Dat maakt het onmogelijk om te beslissen wie er wel of niet gecompenseerd zou moeten worden.

Zouden we het competitie systeem nu moeten aanpassen? We denken al een tijdje na om de competities en de invloeden van de eigenschappen aan te passen. Ons grootste tegenargument is dat het mogelijk jaren van fokken ongedaan kan maken. Nu is de situatie echter veranderd. Spelers die hebben gefokt voor paardenrennen of eventing lopen nu tegen dit probleem aan. Sommige paardenren-fokkers op de COM versie hebben al enkele ideeën voorgesteld voor aangepaste competities. Een speler stelde voor om alle vier de eigenschappen die in paardenrennen voorkomen voor elk level binnen dit discipline te gebruiken. Een ander had het idee om de sport in tweeën te splitsen. Paardenrennen voor korte-afstanden en voor lange-afstanden. Wij stellen jullie ideeën zeer op prijs en zouden het fijn vinden als jullie je eigen ideeën in ons ideeën forum kunnen plaatsen. Zo krijgen we een idee van wat onze community van ons zou willen zien. Zouden we deze gelegenheid moeten aangrijpen om alle disciplines te herzien? Of heb je liever dat we alleen de getroffen disciplines behandelen? We gaan al jullie ideeën lezen en overwegen voor we een verder besluit nemen.


Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Het Horse Reality team is verrassend klein. We zijn er trots op dat we zo’n complex spel hebben kunnen maken met de beperkte middelen die wij beschikbaar hebben. We weten dat de meesten onze persoonlijke aanpak waarderen. Maar… Er zijn ook nadelen aan het feit dat wij geen groot bedrijf zijn. Wij beschikken niet over dergelijke financiële middelen en daardoor ook niet over de mankracht of tijd. Voor een spel als deze zou je het liefst minstens 3 developers hebben, zodat deze elkaars code kunnen controleren. Helaas hadden wij, op het moment dat de mechanieken voor de competities werden gebouwd, er maar een. Voor de hoeveelheid spelers alleen al zouden we een full-time teamlid in dienst moeten hebben die zich bezighoudt met de communicatie tussen het team en de spelers. Maar we hebben pas recent iemand kunnen inhuren die dit werk op parttime basis kan doen. Wij groeien, en met elke nieuwe aanwinst binnen het team streven wij ernaar om onze kwaliteit en communicatie te verbeteren. We weten dat dit geen excuus is om onze spelers op deze manier teleur te stellen. Wij willen jullie dit enkel vertellen om jullie transparantie te tonen. In de nasleep van de gebeurtenissen is het duidelijk geworden dat wij veel fouten hebben gemaakt en dat er verkeerde beslissingen zijn genomen. Wij vinden dit ontzettend vervelend en hadden deze situatie beter moeten aanpakken.


Bedankt!

We willen graag de spelers die dit probleem bij ons onder de aandacht hebben gebracht extra bedanken. Het is verschrikkelijk dat we deze fout pas zo laat hebben ontdekt, maar dankzij jullie hebben we dit nu kunnen aanpakken en de juiste informatie kunnen verzamelen. Als je een account hebt op de COM, dan kun je hier lezen hoe deze situatie tot stand is gekomen. Veel spelers hebben daar hun kritiek geuit, hun woede, teleurstelling en bezorgdheid. En terecht! Situaties als deze mogen niet gebeuren en kunnen niet worden verontschuldigd. Juist daardoor zijn we erg onder de indruk van iedereen die tot dusver heeft bijgedragen, ons dwong om dieper te graven, ideeën aan te dragen en geduldig heeft gewacht op dit nieuwsbericht.

We zijn dankbaar dat jullie bereid zijn met ons samen te werken. We zijn een klein team en ons bewust dat onze kwaliteitscontrole en communicatie veel te wensen overlaten. Maar wij groeien ook en werken er elke dag aan om te verbeteren. Wij hopen oprecht dat wij het vermogen hebben om van onze fouten te leren, en dat onze community ons zal blijven motiveren om steeds beter te worden in alles wat we doen.

Veel liefs,
Jullie Horse Reality Team

Reacties

Log in om de reacties te bekijken