Community Update

Tuesday, Jun 16 om 15:00

Hallo, mede paardenliefhebbers!

Het is inmiddels twee weken geleden sinds ons laatste nieuwsbericht, dus we vonden het tijd voor een nieuwe community update. Deze keer gaat het over onze volgende plannen: Ons forum en de Discord server zullen wat nieuwe aanpassingen krijgen; de Brumby’s en Engelse Volbloeden gaan door een langzaam, maar gestaag proces en onze regels zullen nogmaals worden geüpdatet aan de hand van jullie feedback. Aan het einde van deze update, geven we nog een mededeling over enkele beslissingen omtrent het terughalen van paarden uit het rusthuis en de premium-zoekfunctie.


↖️⬆️↗️ Herstructureren Forum & Nieuw Ideeën Board ↘️⬇️↙️

We denken dat het tijd is om onze forumboards te vernieuwen en hiervoor zouden wij graag de input van onze community willen ontvangen! Welke categorieën ontbreken er volgens jou? Welke gaan we splitsen omdat er veel te veel gebeurt? Kan er wat weg, omdat daar nooit wat gebeurt? Laat het ons weten in de reacties!

Gedurende de reorganisatie zullen we de huidige ideeën verplaatsen naar een locatie die alleen zichtbaar is voor het team om alles te sorteren en de ideeën goed te kunnen beoordelen. Gezien we in totaal meer dan 1200 topics (COM + NL) hebben om te beoordelen, zal dit geen vlot proces zijn alle topics worden individueel beoordeeld in plaats van in één keer. Maak je geen zorgen, je ideeën zijn niet weg, ook niet als ze een tijdje verborgen blijven! Sommige topics kunnen echter wel gesloten worden (exact hetzelfde idee), of samengevoegd in een gecombineerd topic voor ideeën die sterk op elkaar lijken. We zullen op dat moment ook een geheel nieuw ideeën board starten, zodat je toch je creativiteit kunt laten vloeien. We vinden ze geweldig!


🤖🤖🤖 Discord Verificatie Bot 🤖🤖🤖

Binnenkort zal er een verificatie bot worden toegevoegd aan onze officiële Discord server. Dit betekent dat je vanaf dan je Horse Reality account moet verifiëren met je Discord account. Dit zorgt ervoor dat verbannen gebruikers niet zomaar kunnen terugkomen en voorkomt het spam- en trolgedrag. Zodra deze feature wordt toegevoegd, zullen we jullie stap voor stap door het proces leiden, dus maak je geen zorgen!


🐴🦓🐴 Brumby’s & Engelse Volbloeden 🐴🦓🐴

Bijna dagelijks krijgen we vragen over wanneer deze twee veelgevraagde rassen zullen arriveren. Daarom willen we graag hun status met jullie delen.

Brumbies: De Brumbies zijn sinds kort toegevoegd aan onze testserver! We zijn er alleen achter gekomen dat er nog een aantal aanpassingen nodig zijn met hun afbeeldingen. Sommige kleuren zijn niet door onze kwaliteitscontrole gekomen en we hebben geleerd dat Brumby’s het silver-gen dragen (zeldzaam). In ons eerste onderzoek hebben wij dat niet ontdekt, maar dankzij onze oplettende community, is dit op tijd boven water gekomen. Terwijl de tekenaar de huidige kleuren verbeterd en de nieuwe kleuren maakt, worden de bestaande tekeningen getest op onze testserver. Dit zal nogmaals gedaan worden zodra de nieuwe aanpassingen zijn toegevoegd.

Alle niet-uitgebrachte tekeningen kunnen worden gewijzigd: Toen we ontdekten dat we de Brumby tekeningen moesten aanpassen, voorzagen wij een probleem omtrent onze social-media accounts. Net als de eerdere tekeningen van de Finse paarden en Knabstruppers, waar we het hier over hebben gehad, kan het ook zijn dat sommige van onze Brumbykleuren op onze social media misschien niet in het spel komen. Dit is het resultaat van het tonen van werk in uitvoering. Er wordt nog aan gewerkt en kan nog veranderen voor het echt in het spel terecht komt. We willen graag nog steeds sneak peeks laten zien, maar we willen jullie ook niet teleurstellen met last-minute wijzigingen. We zullen daarom voortaan een disclaimer toevoegen aan onze social media wanneer we sneak peeks laten zien.

Engelse Volbloeden: Nu de nieuwe rassen in een redelijk tempo worden toegevoegd aan het spel, merken we dat de anticipatie op de Engelse Volbloeden blijft groeien. Hoewel dit voor ons ook ontzettend spannend is, willen we jullie wel voorbereiden op de verwachtingen van hun arriveren. Zij zijn tot nu toe het meest lastige ras om toe te voegen, omdat zij in een grote hoeveelheid kleuren komen. Daarbij komt er bij dit ras extra programmeerwerk kijken omdat de Engelse Volbloeden nieuwe variaties op het KIT-gen heeft. Deze variaties worden in geen enkel ander ras in het spel gevonden. Dus voor alle Engelse Volbloed liefhebbers: Houd vol! Er wordt aan gewerkt en er is voortgang, maar ze zullen niet zo snel arriveren als je zou willen.


⚖️🚨⚖️ Update Regels & Verduidelijking ⚖️🚨⚖️

Twee weken geleden hebben we onze [regels] geüpdatet en jullie gevraagd om deze goed door te lezen. We hebben geprobeerd alle mogelijke situaties toe te voegen en onze regels zo duidelijk te maken als mogelijk, maar zoals altijd, zijn er hier en daar nog situaties tussendoor geglipt. Menig community-lid heeft ons vragen gesteld over de betekenis of limieten van specifieke regels, net als goede suggesties voor toevoegingen of aanpassingen. De regels zullen binnenkort weer worden geüpdatet om een aantal misverstanden te verhelpen. We willen hier nog 1 á 2 weken mee wachten, omdat we nog steeds veel feedback ontvangen. In de tussentijd willen we wel een paar regels voor jullie verduidelijken:

Regel #3.4 over het niet bespreken van team-besluiten en/of handelingen in het openbaar: Veel van jullie zijn bang dat wij dit hebben toegevoegd om spelers met spelgerelateerde zorgen of feedback, het zwijgen op te leggen. Dit is helemaal niet het geval! We waarderen jullie feedback ontzettend, of dit nu positief of negatief is, privé of publiekelijk. Wij hebben dit nodig om ons spel te verbeteren. Deze regel heeft uitsluitend betrekking op onze modererende en handhavende praktijken, inclusief, maar niet beperkt tot: herinneringen, waarschuwingen en verbanningen. Deze worden met een reden uitgedeeld en we bespreken of onderhandelen hierover niet in het openbaar. Als je het niet eens bent met een modererende handeling, aarzel dan niet om privé contact met ons op te nemen via ons contactformulier!

Regel #6.2 over het on topic blijven: Dat we gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit, politiek en religie hebben verboden, heeft veel spelers van streek gemaakt. We willen graag verduidelijken dat deze regel niet is toegevoegd omdat wij deze onderwerpen afkeuren. Horse Reality is een spel en zou enigszins een ontsnapping aan de realiteit moeten zijn. Wij willen geen diepgaande discussies over deze onderwerpen op onze Horse Reality pagina’s. Deze betreffende onderwerpen kunnen snel uit de hand lopen. Zij moeten actief gemodereerd worden om ervoor te zorgen dat alle spelers zich comfortabel genoeg voelen om hun mening te uiten. Op dit moment hebben wij niet de juiste tools en capaciteiten om dat te kunnen garanderen.

Echter, voor zover een bepaalde overtuiging deel uitmaakt van jouw identiteit of anderszins belangrijk voor je is, mag je deze uitdrukken (zolang je geen andere regels overtreed, vooral regel #4.3 omtrent discriminatie). Om meer precies te zijn:
⚫ Het is niet toegestaan om topics aan te maken met als enig doel het bespreken van religie, seksualiteit of politiek, maar je mag wel bijvoorbeeld je seksuele geaardheid of religie op je spelersprofiel of club vermelden om gelijkgestemde mensen te vinden.
⚫ Als vuistregel, gevoelige onderwerpen moeten enkel de minderheid van je spelers/club profiel bevatten. Het grootste gedeelte moet nog steeds over niet-gevoelige onderwerpen gaan.
⚫ Houd er rekening mee dat de focus van iedere club nog steeds op het spel moet liggen en de gevoelige onderwerpen niet besproken mogen worden in het club forum.
⚫ Gebruik dergelijke clubs niet om discriminatie of antagonisme te beoefenen of promoten. Hetzelfde principe geldt uiteraard voor elk ander gebied in het spel.


🤔☝️🤔 Gepensioneerde Paarden Terughalen & Premium Zoekfunctie 🤔☝️🤔

We willen jullie graag een officiële mededeling geven over de volgende twee onderwerpen.

Gepensioneerde paarden terughalen: In de nasleep van de situatie omtrent paardenrennen (hier uitgelegd)[https://v2.horsereality.nl/news/19/belangrijk-fouten-in-wiki-fokkers-advies-en-competitie-berekeningen], hebben enkele spelers gevraagd of we het rusthuis konden openen voor een korte periode om te compenseren voor de fout. Helaas, na grondig onderzoek met de developers, vinden we het technologisch onmogelijk. Zoals je wellicht weet zijn we het spel pagina per pagina aan het overzetten van V1 (gedateerde, kwetsbare code) naar V2 (frisse, nieuwe code waardoor we sneller kunnen updaten met minder bugs). Het voltooien van de verhuizing naar V2 resulteert in een grote verbetering van onze update snelheid en het oplossen van bugs, dit is dan ook onze #1 prioriteit. Het laatste gedeelte van het spel wat verhuisd zal worden naar v2 zijn de paarden profielen. Zij vormen het hart van het spel en zijn verbonden met alle andere onderdelen binnen het spel. We moeten er absoluut zeker van zijn dat we dit kunnen verhuizen zonder enig verlies van data. Het rusthuis staat nog op V1 en is hevig verweven met de paarden profielen. Zelfs als we een kleine aanpassing daarin maken, zoals het kunnen terughalen van paarden, kan dit ernstige bugs veroorzaken die de overstap naar V2 met maanden kan vertragen. Met pijn in ons hart moeten we jullie vertellen dat we daarom het rusthuis niet kunnen openen om paarden terug te halen. We hebben deze beslissing gemaakt omdat wij denken dat dit het beste is voor de toekomst van het gehele spel en de spelers.

Premium Zoekfunctie: We hebben aangekondigd dat we wellicht de premium zoekfunctie beschikbaar konden maken voor alle spelers zodra de nieuwe server er zou zijn. Vandaag wilden we jullie laten weten dat we nog aan het onderzoeken zijn of dit mogelijk is. De nieuwe server presteert naar verwachting, maar we willen nog even aankijken hoe dit blijft gaan en dubbel-checken met onze developers voor we beloftes doen. In de tussentijd zijn we nog ideeën aan het verzamelen over hoe we de premium accounts aantrekkelijker kunnen maken als de zoekopties voor iedereen beschikbaar worden. Voel je vrij om de huidige ideeën hier te lezen en je eigen ideeën hieraan toe te voegen!


Laatste Opmerkingen

Hoewel het jaar 2020 tot zover aardig onverwachts kon zijn in het echte leven, hopen we tenminste in het spel wat leuke vibes te delen! De achtergrond van het Kahana Strand is weer terug in de Delta Store en is beschikbaar tot het einde van de maand. Daarna zal hij pas volgend jaar weer terugkeren, dus schaf ze aan nu het nog kan! Voor nog meer variatie is ook Nationaal Park Kluane gloednieuw toegevoegd aan de winkel deze maand. Deze zal het hele jaar door beschikbaar zijn: Galoppeer door het water op een zomerse dag in Nationaal Park Kluane in Canada. Geniet van het heerlijke weer!

Dat is het voor nu - bedankt voor je aandacht! Als je feedback, reacties, zorgen of vragen hebt, dan horen wij dat graag! :)

Een fantastische week gewenst,
Jouw Horse Reality Team

Reacties

Log in om de reacties te bekijken