Engelse Volbloed poll: De stemmen zijn binnen! Resultaten, nieuwe researcher, wat nu en paardenkleur-FAQ

Friday, Aug 14 om 16:03

Hallo daar!
We hopen dat jullie een leuke tijd hadden in Australië en genieten van jullie nieuwe “Brumbijen”! Vandaag zijn we terug met een community update. We hebben gemerkt dat er vanwege de Engelse Volbloed Community poll, er een hoop vragen van spelers kwamen over ons onderzoek en het proces van onze art. Aan het eind van deze update kan je een FAQ vinden waar we proberen wat gedetailleerde antwoorden te geven, maar laten we beginnen met de normale update en wat er achter de schermen aan de hand is.


📊📊📊 Resultaten van de poll 📊📊📊

Toen we vroegen [of we de Engelse volbloeden moesten uitbrengen zonder de witte aftekeningen (KIT allelen) (https://v2.horsereality.nl/news/25/brumbies-arriveren-op-28-juli-regels-update-engelse-volbloed-poll-aangepaste-foundation-namen), stemde onze community 530 keer ja en 694 keer nee. Daarom worden de Engelse Volbloeden pas toegevoegd aan het spel nadat de V2-verhuizing compleet is, waardoor alle kleuren aan het begin beschikbaar zijn.

We willen het ook hebben over twee geruchten die hierover boven kwamen drijven.

Sommigen zeggen dat het nog “1-2 jaar” duurt voordat de EV’s gereleased worden. We willen duidelijk zijn dat zulke getallen volledig gespeculeerd zijn door spelers en niet zijn gebaseerd op informatie die door het team is verstrekt. Eerlijk gezegd weten we niet hoe lang de verhuizing naar V2 zal gaan duren. Het kan inderdaad zo lang duren, maar het is net zo aannemelijk dat de wachttijd korter is dan dat. We weten het gewoonweg nog niet. We zijn pas net de samenwerking aangegaan met het ontwikkelaarsbedrijf en zij kunnen ons nog geen inschatting geven totdat zij meer bekend zijn met onze code.

We zagen ook sommige spelers zeggen dat de “Nee”-stemmers de release van de Engelse Volbloed hebben “uitgesteld.” Dat is niet het geval: Zonder de poll hadden we de EV’s na de V2-verhuizing in het spel gebracht. Dat was het oorspronkelijke plan en de poll ging over een mogelijke vroegere release. Elke stem is geldig en iedereen mag zijn eigen redenatie hebben om op welke optie dan ook te stemmen. We moedigen het bespreken van meningen aan, maar doe dat alsjeblieft vriendelijk en met tolerantie. Voor ons was dit geen makkelijke beslissing met één duidelijk, juist antwoord. Dit is waarom we de poll hebben gehouden.

👋👋👋 Onze nieuwe researcher 👋👋👋

Twee maanden geleden hebben wij een nieuwe researcher aangenomen! Zij heeft nu haar proefperiode voltooid, waardoor we haar eindelijk officieel aan jullie voor kunnen stellen! Ze heeft fantastisch werk geleverd voor onze Brumby’s, onze artiesten scherp gehouden omdat geen detail aan haar ontsnapte. We zijn enorm enthousiast om iemand in ons team te hebben die zoveel verstand heeft van genetica. Hier is haar introductie:

Hallo allemaal! Ik ben jullie nieuwe researcher Margaux, en zoals mijn naam misschien al verraadt, ben ik Frans. Ik ben 23 jaar oud en ik ben altijd al dol geweest op dieren (als kind was het mijn droom om een kat te zijn), en ik ben altijd enorm nieuwsgierig geweest over de natuur. Ik begon met paardrijden toen ik vier jaar oud was en ik ben nooit meer gestopt! Paarden zijn enorm interessante dieren en ik ben dol op ze. Ik heb er nog geen, maar hopelijk wel ooit op een dag! Ik heb drie katten (Sundie, Ziva en Azazel), een 7 jaar oude Border Collie genaamd Icko, en een 12 maand oude Morelia bredli python genaamd Lempo. Ik speel Horse Reality al jaren, ik weet niet precies hoe lang, maar minimaal zes omdat ik ook een lange tijd op de bèta heb gespeeld. Het is het beste paardenspel dat ik ooit heb gespeeld en ik ben heel blij dat ik nu bij het team zit! Het spel heeft me nieuwsgierig gemaakt naar paardengenetica. Ik ben er nu enorm gepassioneerd over en ik heb een hoo erover geleerd over de jaren heen. Dat is de reden dat ik nu deel uitmaak van het HR team, ik ben hier om te helpen met alles wat met genetica te maken heeft. Als je er vragen over hebt of wil dat ik naar een stuk onderzoek kijk, voel je vrij om me een privé berichtje te sturen via Discord (aan Ashura Rliaha#5819), in het Engels aangezien ik geen Nederlands spreek.

🌱🌱🌱 Wat nu? 🌱🌱🌱

Het volgende project van onze artiesten is het verder gaan met de missende Mustangkleuren. Dit zal hen nog een tijdje bezig houden. Meer dan 80 vachtkleuren moeten nog getekend worden, elke kleur drie keer (veulen, merrie, hengst). De andere aankomende rassen op onze lijst bevatten veel kleuren, dus het zal een tijd duren voordat het volgende nieuwe ras in het spel komt.

Wat het coderen van het spel betreft, zijn we terwijl we verder gaan met de verhuizing naar V2, ook nog bezig met de verbeterde wedstrijdberekeningen en de ras- en clubspecifieke wedstrijden. Omdat onze developer Max weg is gegaan, zijn deze drie projecten niet zo vergevorderd als we hadden gehoopt. We willen ze wel nog steeds toevoegen voordat de verhuizing naar V2 klaar is! De samenwerking met het nieuwe ontwikkelaarsbedrijf verloopt vlot en daar zijn we ontzettend blij mee. Daarentegen zijn ze wel nog bezig met het leren kennen van onze code, het spel zelf, onze interne systemen en procedures; en moeten ze die beter leren kennen voordat we verdere stappen kunnen zetten.

Onze server heeft het voortreffelijk gedaan gedurende de introductie van de Brumby, waardoor we eindelijk kunnen aankondigen dat de premium zoekfunctie beschikbaar zal worden voor alle spelers zodra de verhuizing naar V2 is afgerond! Dat betekent ook dat deze functie vervangen moet worden door een ander premium voordeel om de premium accounts waardevol te houden. Potentiële vervangingen kunnen nog steeds worden voorgesteld in dit topic.

🤖🤖🤖 Status van de verhuizing naar V2 🤖🤖🤖

Vorige week hebben onze developers de stamboeken naar V2 verhuisd, inclusief een kleine bugfix: het paard in de spotlight van een bepaald ras werd eerst alleen getoond met een Europese achtergrond. Nu laat de pagina de achtergrond van het thuiscontinent van het paard zien.

De ontwikkelaars zijn daarna begonnen met de verhuizing van het rusthuis naar V2. Helaas zijn zij mogelijk niet in staat om “DE” rusthuisbug (waarbij sommige paarden niet met pensioen gestuurd kunnen worden) op te lossen, omdat die in verbinding staat met pagina’s die nog geschreven zijn in V1. Het is wel de bedoeling dat alle andere rusthuisbugs waar wij vanaf weten gedurende het proces worden opgelost!

🎨🎨🎨 FAQ: Paardenkleuren 🎨🎨🎨

Hoe beslissen jullie welke kleuren een ras krijgt? En waarom zijn er kleuren toegevoegd die niet worden geaccepteerd binnen de stamboeken?

Dit is een beslissing die wij niet licht opvatten, omdat dit heel snel erg ingewikkeld wordt. We gebruiken het stamboek van het land waar het ras vandaan komt als startpunt. De kleuren die daarin worden toegelaten moeten worden toegevoegd aan het spel. Daarna breiden we ons onderzoek uit naar de stamboeken van andere landen, referenties en afbeeldingen, artikelen, theorieën, boeken - iets wat laat zien wat mogelijk is binnen het ras. Als veel referenties de aanwezigheid van een bepaalde paardenkleur bevestigen, dan is die kleur duidelijk in de genenpoel van het ras aanwezig, ook als deze niet is toegestaan binnen het stamboek. Dan voegen wij deze alsnog toe aan het spel.

Real-life stamboeken zijn een ingewikkeld referentiepunt om twee redenen. Als eerste, de vereisten binnen een stamboek variëren sterk per continent of land. De andere reden is dat stamboeken niet per se toestaan wat genetisch mogelijk is. Wanneer twee toegelaten stamboekpaarden een veulen krijgen wat wordt geweigerd door het stamboek, wat moeten wij dan doen voor het spel? Moeten we dan doen alsof die geweigerde paarden niet bestaan? Of moeten we onze definitie over waar een Horse Reality stamboek voor staat dan uitbreiden?

Een veel gebruikt voorbeeld door onze community zijn de non-dun (nd2/nd2) Fjorden. We hebben bewijs dat die in het verleden bestaan hebben, wat ook betekent dat het mogelijk is dat er vandaag nog Fjorden met een D en een nd2 kunnen rondlopen. Als deze met elkaar gefokt worden, kan er een homozygoot nd2 veulen geboren worden. Dit veulen zou niet worden toegelaten in een real-life Fjordenstamboek, maar het is genetisch wel mogelijk dat zo’n veulen geboren wordt uit twee volbloed stamboekouders.

Oorspronkelijk waren de stamboeken die we nu hebben bedoeld om alle paarden in het spel te verzamelen. De intentie was om het mogelijk te maken voor clubs om hun eigen stamboeken met hun eigen regels en vereisten te openen. Op die manier zouden we non-dun Fjorden in het spel kunnen hebben, omdat de kleur in het echt kan bestaan, maar stamboeken die opgericht zijn door spelers zouden ook zulke paarden kunnen weigeren als zij dat wilden.

Tot nu toe hebben we dit vage idee nog niet uit kunnen werken tot een echt plan. __ We vragen ons af of spelers graag zo’n concept willen zien en op welke manier.__ Bijvoorbeeld, hoe kan men een paard registeren in zo’n stamboek dat gemaakt is door spelers? Hoe stel je de vereisten vast? Zouden clubleiders de paarden handmatig moeten registeren of moet dat geautomatiseerd worden? We zijn er zeker van dat jullie een hoop ideeën en zorgen hierover hebben en we willen graag jullie input zien in ons ideeën forumdeel!

Waarom hebben jullie witpatronen aan de Engelse Volbloed toegevoegd? Het is enorm zeldzaam!

Laboratoria hebben genetisch bewijs gevonden dat er zekere White Spotting allelen zijn opgedoken in goedgekeurde stamboekvolbloeden. Zelfs als dat een gen/kleur is die is ontstaan door kruisen, zodra een paard volledig geregistreerd is en een specifiek gen met zekerheid draagt, dan wordt dat gen als een deel van het ras beschouwd, en moet deze worden toegevoegd aan Horse Reality. Hier is een pagina die de bloedlijnen laat zien die W-varianten dragen. Deze pagina doet hetzelfde, maar bevat ook de geboortejaren van deze paarden. Dan is er deze geweldige pagina waar je duizenden stamboeken van Engelse Volbloeden kan zien om, bijvoorbeeld, de paardennamen die je hebt gevonden op de eerste twee pagina’s op te zoeken. Als we dan naar deze echte, goedgekeurde Engelse Volboeden met de W-varianten kijken, vinden wij dat het gepast is om ze aan het spel toe te voegen.

Waarom zijn er onafgemaakte rassen in het spel?

Op verschillende manieren laat de artwork van onze paarden de geschiedenis van Horse Reality zelf zien. Studio Deloryan en de vroegere versie van Horse Reality zijn opgericht in 2013. Toen was Horse Reality nog een passievol project dat werd gerund door vrijwilligers, en in de afgelopen zeven jaar is dat langzaamaan een professioneel bedrijf geworden. Nu gebeurt het gehele proces van onderzoek, de greyscaling en het inkleuren van paardenrassen op gestandaardiseerde manier door mensen die daarin zijn gespecialiseerd. Deze mensen worden daarvoor betaald en volbrengen dit goed, maar dat was niet altijd het geval.

De Mustangs, Quarter Horses en Tinkers zijn er al sinds het begin en zijn gekleurd in 2013. Deze drie rassen raakten elke keer verstrikt in de groei van Horse Reality en de veranderingen binnen het team en van de processen.

De persoon die de Mustang heeft gekleurd, bijvoorbeeld, was geen professionele artiest. Zij hebben uiteindelijk besloten dat zij het werk niet af konden maken. Toen waren er maar een paar rassen in het spel, en 25 spelers tegelijkertijd online was een record. Spelers hadden liever wat sneller een nieuw ras dan dat ze langer moesten wachten voordat deze helemaal klaar was. Daardoor is de bestaande Mustang in het spel gebracht, met de verwachting dat we de missende kleuren daarna snel toe konden voegen.

Daarna, zorgden veranderingen binnen het team ervoor dat de nieuwe kleuren steeds werden uitgesteld. Nieuwe artiesten begonnen aan het project, verwaarloosden het, anderen pikten het weer op en moesten opnieuw beginnen omdat zij een andere stijl hadden, om het vervolgens weer te verwaarlozen. Het is altijd moeilijker om half afgemaakt werk te vervolledigen, dan om iets volledig nieuws te maken. Vergelijkbare dingen gebeurden bij de Quarter Horse en de Tinker. Het toevoegen van de ontbrekende kleuren stond altijd op onze to-do list en het art team is nu bezig met het werken aan de missende Mustang kleuren.

Als een nieuwer ras een kleur mist, is dat omdat wij ons niet bewust waren van die kleur voorafgaand aan de release. We voegen een ras toe met de gedachte dat deze klaar is. Als spelers dan bewijs vinden dat een kleur mist, of als - jaren na de release - nieuw onderzoek bewijs verschaft van kleuren die eerst niet bevestigd waren, komen deze kleuren onderaan de to-do list terecht. Op die manier hoeft de artiest het huidige werk niet te onderbreken. Art wordt het beste gedaan als dit vloeiend verloopt - daarmee bedoelen we dat we de hoogste kwaliteit bereiken als dezelfde artiest continu aan een project werkt. Daarom verzamelen we alles wat nog mist en dit wordt uiteindelijk gekleurd en aan het spel toegevoegd.

Op dit moment hebben we een uitstekend onderzoeks- en artiestenteam opgezet dat ook geweldig heeft samengewerkt aan de Brumby. We hopen dat we uiteindelijk dezelfde kwaliteitsstandaard aan kunnen houden binnen alle rassen.

Hoe kunnen jullie denken dat een ras af is als er een gen mist? Doen jullie geen goed onderzoek?

Onderzoek is een ingewikkeld proces! We doen ons best om dit zo grondig mogelijk te doen, maar er zijn ook diverse uitdagingen. Bijvoorbeeld, wanneer de belangrijkste stamboeken van een ras in een taal zijn geschreven die wij niet spreken of lezen. Niet elk ras heeft zulke geweldige online databases zoals de Engelse Volbloed die hierboven gelinkt zijn. Daarbij komt dat mensen pas recent zijn begonnen met het standaard testen van hun paarden op kleur. Zelfs nu varieert de beschikbaarheid van zulke testen nog sterk tussen locaties. Vaak moeten we werken met kleuren die op een foto geschreven staan in een stamboom, terwijl sommigen daarvan niet koppen. We waarderen het altijd als spelers hun onderzoek met ons delen, zowel via het contactformulier of door direct een berichtje te sturen naar onze nieuwe researcher (via Discord aan Ashura Rliaha#5819).


🍪🍪🍪 Het einde 🍪🍪🍪

Als je het helemaal tot hier hebt gered, willen we je graag een virtueel koekje aanbieden als prijs voor het overwinnen van deze woorden jungle. Zoals altijd; als jullie vragen, opmerkingen of kritiek hebben over deze nieuwspost - voel jullie vrij om een berichtje achter te laten!

Jouw Horse Reality Team

Reacties

Log in om de reacties te bekijken