NL Verjaardagsverrassing: Nieuwe Kleuren Variaties & Een Kleine Community Update (V2-verhuizingen en Opgeloste Bugs)

Wednesday, Oct 14 om 15:12

Update Okt 15 10:13: De namen van de nieuwe Welsh Foundies zijn veranderd
Het lijkt erop dat de namen van onze vier nieuwe Welsh Pony Foundations iets Ierser waren dan bedoeld! Gezien het nog maar dag twee is hopen we dat je het niet erg vind dat we deze snel hebben aangepast. Fionnuala is nu Fioled, Fergal is Ffraw, Aodhan is Aeddan, en Muireann is Meirionydd. Hartelijk dank aan de speler die dit zo snel aangaf waardoor we het snel konden oplossen! 😊

Update Okt 14 16:25: Artwork Bug Opgelost voor Schimmel Veulens!
Ben je zojuist een levend veulen tegengekomen die ineens van kleur is veranderd? Dan was dat eigenlijk een artwork bug die we hebben opgelost en totaal zijn vergeten te benoemen in deze update! Bij een aantal veulens ontbrak de hyperpigmentatie (typisch voor veulens die het schimmel-gen dragen). Dit wordt later ook aan andere rassen toegevoegd, maar vandaar zijn de onderstaande veulens aan de hyperpigmentatie club toegevoegd:

Finse paard, Akhal-Teke, Welsh Pony: Buckskin-schimmel + Palomino-schimmel

Finse paard, Welsh Pony: Zilverdragende Schimmels


Onze verjaardag blijft je maar verrassen! Nu onze livestream steeds dichterbij komt, hebben we nog een paar verrassingen voor jullie. Velen dachten dat het feest al voorbij was, maar je raad het al. We hebben nog meer voor jullie in petto 😊


🎂 Verjaardagsverrassing: Nieuwe Kleurvariaties! 🎂

We hadden in een eerder bericht verteld dat onze tekenaars bezig waren met de ontbrekende Mustangkleuren… Nu was dat zeker waar, maar het was niet het énige waaraan werd gewerkt! 🥳 We vonden het inmiddels wel tijd om onze bestaande rassen ook wat liefde en aandacht te geven. Dus het leek ons een ontzettend leuke verrassing om jullie nieuwe variaties te geven! Er zijn aan 13 van onze paardenrassen nieuwe variaties toegevoegd! Bovendien heeft de Welsh Pony het dun-gen erbij gekregen en de Mustang de genen champagne en pearl. Om dit te kunnen doen hebben zij ook wat extra foundationpaarden ontvangen. We hebben een kleine FAQ toegevoegd met informatie over deze veranderingen. Onderstaand zie je de lijst met alle rassen die nieuwe variaties hebben ontvangen.

Toegevoegd Artwork

⚈ Akhal-Teke (kleurvariaties + schimmel variaties)
⚈ Arabische Volbloed (kleurvariaties)
⚈ Camargue (kleurvariaties)
⚈ IJslander (kleurvariaties)
⚈ Kladruber (kleurvariaties)
⚈ Knabstrupper (kleurvariaties + witpatroon variaties + witte aftekening variaties)
⚈ Mustang (nieuwe genen: champagne + pearl)
⚈ Noriker (kleurvariaties)
⚈ Normandische Cob (kleurvariaties)
⚈ Oldenburger (kleurvariaties)
⚈ Shire (kleur variaties + schimmelvariaties)
⚈ Suffolk Punch (kleurvariaties)
⚈ Trakehner (kleurvariaties)
⚈ Welsh Pony (kleurvariaties + schimmelvariaties; + nieuwe genen: dun)

Wat zijn kleurvariaties en wat is het verschil tussen deze en nieuwe kleurgenen?

Toevoegen van nieuwe genen aan een ras betekent dat er iets totaal unieks aan de paarden wordt toegevoegd, een kleur die voorheen nooit eerder te vinden was in dit ras. Nieuwe genen kunnen alleen worden toegevoegd door nieuwe foundationpaarden te introduceren, terwijl dit niet nodig is voor het toevoegen van nieuwe kleurvariaties. Toevoegen van nieuwe variaties (kleuren/schimmel/witpatronen/witte aftekeningen) betekent dat een genetische combinatie die al bestaat, zoals bijvoorbeeld zwart, extra variaties ontvangen. Wanneer een paard met een specifieke genetische kleur (bijvoorbeeld: zwart) is geboren, beslist het systeem willekeurig welke vacht het paard ontvangt. In dit geval bijvoorbeeld pikzwart, of verkleurd zwart (door de zon vervaagd naar een bruinige tint). Het systeem heeft dan meer variaties om uit te kiezen als je een paard fokt.

__Hoe kom ik aan deze nieuwe kleurvariaties? __

Als je vanaf nu met twee paarden fokt, kan het veulen direct een van de nieuwe vachtkleuren krijgen. Je zult moeten wachten tot de volledige dracht is voltooid en vervolgens wachten tot het paard volwassen is voor je het resultaat kunt zien. In ieder geval: Elk paard dat vanaf nu gegenereerd wordt heeft een kans om zo’n nieuwe kleurvariatie te ontvangen. Dus als je echt niet kan wachten op je veulens, kan je altijd nieuwe paarden kopen van de foundation en deze verouderen om te zien of je een nieuwe kleur hebt. Of vang ze in de wildparken!

Waarom hebben sommige rassen meer variatie dan andere rassen?

Een hoop rassen in het spel zijn populair vanwege de vele kleuren en genen die ze bezitten. Er zijn een aantal rassen die helaas niet zoveel kleurgenen hebben, waardoor zij een stuk minder populair zijn. Arme schatten! We hebben besloten deze rassen wat extra liefde te geven door meer variaties van dezelfde kleur voor ze te maken <3 We hebben niet dezelfde aantallen aan elk ras toegevoegd - dit omdat we proberen de variaties wat uit te balanceren. In een uitzonderlijk geval hadden onze tekenaars zoveel lol tijdens het kleuren dat zij besloten een extra paar kleuren te maken. Uiteraard konden wij deze prachtplaatjes niet van jullie onthouden 🥰

Waarom hebben niet alle rassen nieuwe variaties ontvangen?

We kunnen het ons voorstellen dat het vervelend is als jouw favoriete ras nou niet in de bovenstaande lijst voorkomt - excuses hiervoor. We zijn je echt niet vergeten! De meeste rassen die geen nieuwe variaties hebben ontvangen vandaag zullen waarschijnlijk in de toekomst een nieuwe greyscale ontvangen! Hoewel onze huidige versie van het spel nu officieel twee jaar oud is, zijn we al sinds 2013 door alpha en bèta fases gegaan. Sommige rassen waren in die periode al getekend. Nu is het voor een aantal tijd dat deze vernieuwd gaan worden vanwege diverse redenen. In sommige gevallen, passen ze niet in de semi-realistische stijl van het spel. Die greyscale zal dan een grote verandering zijn. In andere gevallen zal de greyscale grotendeels hetzelfde blijven. Omdat in deze gevallen het gehele ras toch opnieuw moet worden gedaan, vinden we het zonde van de tijd van onze tekenaars om deze nu nieuwe variaties te geven. In een uitzonderlijk geval, zoals bijvoorbeeld de Fjorden, hebben we geen nieuwe variaties toegevoegd, omdat deze kleuren allemaal zo vergelijkbaar zijn met elkaar, dat er weinig is om te variëren.

Foundationpaarden

We hebben het artwork van de dun-genen voor de Welsh Pony en de pearl- en champagne-genen voor de Mustang afgerond. Aangezien geen enkele van onze huidige foundation deze genen in hun bloedlijnen bezitten, hebben we een paar nieuwe foundation paarden aan het spel toegevoegd. SInds vandaag zijn, 4 nieuwe Welsh Ponies en 8 nieuwe Mustang paarden het spel binnen gegaloppeerd! We snappen dat jullie het niet eerlijk zouden vinden als sommige rassen meer foundationpaarden hebben dan anderen. In het geval van de Mustang hadden we al geanticipeerd dat we extra paarden zouden moeten toevoegen, dus toen we de nieuwe paarden hadden losgelaten hadden we 80 Mustangs in plaats van de reguliere 120. Nu hebben we dus 88 foundation Mustangs in totaal. In het geval van de Welsh Ponies hadden we dat niet voorzien. Zij hebben nu 124 in plaats van de gewoonlijke 120 foundationpaarden. We zullen dit corrigeren in de volgende generatie paarden, dan zullen er 116 worden toegevoegd.

Knabstrupper Witpatronen

We hadden een Knabstrupper witpatroon die maar wel bleef rondspoken in onder andere onze social media kanalen, terwijl die kleur helemaal niet in het spel was. We hebben toen onze spijt betoogd en direct de afbeeldingen van onze kanalen verwijderd. Vandaag kunnen we met blijdschap vertellen dat dit specifieke patroon eindelijk aan het spel is toegevoegd! Het is niet 100% dezelfde afbeelding, gezien dat een WIP was. Dat houdt in: het is hetzelfde patroon en ziet er bijna hetzelfde uit, maar hij is volledig gecorrigeerd op gekke randjes en plekjes. Dus als je ze beide naast elkaar zou leggen, kan je haast het verschil niet zien. We hopen dat je nu eindelijk toch kunt genieten van een patroon waar we (per ongeluk) zoveel reclame voor hadden gemaakt :)

Waar gaan de tekenaars nu aan werken?

Het is nog steeds ons doel om alle wildparken te kunnen openen. De volgende rassen waar onze tekenaars aan zullen werken zijn het Namibische Woestijn Peerd (Afrikaans Wildpark) en de Mongoolse Pony (Aziatisch Wildpark). Misschien denk je nu, waarom werken jullie niet aan de schimmels voor de Mustang en Quarter Horse? Het antwoord daarop is dat deze kleuren helaas moeten wachten totdat het spel naar V2 is verhuisd__. Om de schimmel genen toe te voegen, moeten we eerst onze interne afbeelding systeem updaten- dat is veel werk met codes dat we nog niet kunnen aanraken totdat de V2 -verhuizing is voltooid.

Waarom moet je het interne systeem van de afbeeldingen updaten? Ons huidige systeem om afbeeldingen te uploaden is niet geautomatiseerd. Dat betekent dat elke kleur individueel moet worden toegevoegd door een persoon. Dus elke (staart + manen + kleur) x 3 houdingen = 9x klikken per toegevoegde kleur. Dit betekent ook dat als bijvoorbeeld 20 verschillende kleuren dezelfde manen zouden hebben, we dat nog steeds 20x dezelfde kleuren moeten invullen in het systeem. Wij kunnen niet zeggen: Hé, gebruik deze manen voor die en die kleuren. De Mustang heeft inmiddels zo'n 180 (x3 houdingen) kleuren. Dus zouden we witte manen, staarten en kleuren moet toevoegen op al deze kleuren. Dit is ongelooflijk veel klikwerk, waar menselijke fouten zeer aannemelijk zijn. Ons interne systeem heeft hoognodig een update nodig. Hij was niet gemaakt voor een spel zo groot als deze, met al die kleuren die we nu hebben. We vertellen jullie wel vaker dat we geen nieuwe features toevoegen tot de V2 verhuizing volledig is. Dit geldt helaas niet alleen voor functies in het spel, maar ook het systeem achter de schermen. Die willen we ook dolgraag updaten. Gelukkig maken we grote stappen met onze verhuizing (zie onderstaand) en we beloven dat alles er uiteindelijk echt komt :)


🚨 Herinnering Verjaardags-Livestream 🚨

Wij hebben het al eerder verteld maar hier nogmaals een herinnering, zodat je het in je agenda kan noteren: We zullen aanstaande vrijdag 16 oktober van 14:00 tot 18:00 HR tijd gaan livestreamen! Je kan gezellig met ons meekijken of het later bekijken, beide op onze Youtube kanaal. __ Heb jij vragen voor Deloryan, onze tekenaars, of een ander teamlid? Laat het ons weten in de reacties van dit nieuwsbericht en we zullen ze zeker beantwoorden tijdens de stream!__ We hebben er zo’n zin in! 🤗


🤖 V2 Verhuizing: Manege, Opfok, Bank, & Vliegveld 🤖

Vanaf vandaag zijn er weer vier pagina’s verplaatst naar V2! We zijn nog lang niet klaar met onze volksverhuizing, maar we zijn wel blij met de vooruitgang.

Als je een bug (oud of nieuw) hebt gespot in deze vier pagina’s, probeer dan eerst onderstaande:

  1. Verwijder je cache (google hoe je dat kan doen, want dit process verschilt per browser)
  2. Vernieuw de pagina
  3. Is de bug er nog steeds? Rapporteer het dan in het bug reports forum!

🐞 Recent Opgeloste Bugs 🐞

De onderstaande problemen zijn recentelijk opgelost. Als het voor jou niet opgelost lijkt te zijn, probeer dan eerst de bovenstaande stappen!

⚈ Het wisselkantoor resulteerde soms in een witte pagina wanneer je WT of FT voor HRC wilde ruilen
⚈ Het topmenu van de V2-pagina zat niet vastgeplakt aan het scherm, waardoor je soms het menu kwijtraakte als je op zo’n pagina naar beneden scrollde.

Opgeloste bugs gerelateerd aan het V2-rusthuis:
⚈ Wanneer een merrie op de markt stond met haar veulen van minder dan 6 maanden oud, en het veulen werd voor de verkoop afgelopen was naar het rusthuis verplaatst, dan ging het veulen mee naar de nieuwe eigenaar en werd het direct in het rusthuis geplaatst. Dit is nu opgelost, en het veulen blijft nu staan in het rusthuis van de oude eigenaar. Daaraan toegevoegd zullen gepensioneerde veulens nu niet langer getoond worden op de markt of op het profiel van hun merrie om verwarring te voorkomen!
⚈ Het was mogelijk om met een gepensioneerde hengst te fokken als je zijn pagina had bewaard
⚈ Het was mogelijk om een gepensioneerde merrie te insemineren als zij hengstig waren.

Opgeloste bugs gerelateerd aan de V2-notificaties:
⚈ De notificaties zouden nu niet meer de namen van spelers of paarden door de war moeten gooien als er speciale tekens gebruikt zijn
⚈ De notificaties zouden nu voor alle spelers na 7-dagen verwijderd moeten worden indien deze gelezen zijn én de speler in de laatste 24u online is geweest.
⚈ Wanneer je meerdere pagina’s met nieuwe notificaties krijgt, blijven deze nu dikgedrukt als ze nog niet gelezen zijn en worden ze meegeteld in de meldingen in het topmenu (1). Voorheen was dit alleen de eerste pagina.
⚈ Gelezen notificaties zouden nu als “gelezen” moeten blijven. Indien dit niet het geval is: controleer dan even of je alle pagina’s inderdaad gelezen hebt en er geen dikgedrukte tekst meer tussen staat. Als dit niet het geval is, maak dan graag een bug report aan en geef ons daarin zoveel details als je kunt.


🕚 Andere projecten: Schrijfwedstrijd, Western Reining Berekeningen, ... 🕚

We weten dat er vele spelers wachten op updates van verschillende onderwerpen. We vragen jullie om nog heel even geduld te hebben! 💛 Nu dat jullie alles weten over de livestream en de toegevoegde kleurvariaties, kunnen we toegeven dat de laatste twee maanden best een gekkenhuis was voor ons team. Daarnaast er is nog één verjaardagsverassing in de aantocht…... Als je ons niet zo actief ziet binnen het spel, nieuws of Discord, is dit niet omdat we echt afwezig zijn - maar wordt gewoon aan zoveel verschillende projecten gewerkt op het moment. In ons kleine team hebben vaak dezelfde personen hun vingers in de pap. We hopen dat binnenkort er wat rust in de tent komt zodat we jullie alle updates en informatie kunnen geven!

We zijn bezig om alle 118 inzendingen van de schrijfwedstrijden te lezen! Om deze eerlijk te beoordelen en om niet te vlug over de teksten heen te lezen, hebben we toch wat meer tijd nodig.

Binnenkort zullen we ook updates geven over de staat waarin de Western Reining competities zich verkeren! De developer die verantwoordelijk is, is op het moment op een korte vakantie en gaat ermee aan de slag wanneer die terug is.


Wij hopen dat we jullie hebben kunnen verblijden met deze verrassing! Nu zijn drie kado’s onthuld… en nog maar één te gaan! :) Vergeet niet om al je vragen voor onze stream in de reacties te zetten, en natuurlijk andere gerelateerde vragen over de update van vandaag!

Veel fokplezier!
Jullie Horse Reality Team

Reacties

Log in om de reacties te bekijken