Nieuwjaarsbericht van Deloryan

Friday, Jan 1 om 10:00

Recap of 2020

Beste spelers, gelukkig nieuwjaar gewenst! Ik hoop dat je de start van 2021 in goede gezondheid hebt mogen beginnen en veilig met je geliefden hebt kunnen vieren. Het nieuwe jaar is begonnen, en graag kijken we terug naar wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurt, om vervolgens weer een stap voorwaarts te kunnen zetten. En wat een jaar is het geweest!

We hebben allemaal de term COVID-19 leren kennen. Dit werd al snel het meest besproken topic van het jaar. We werden gedwongen ons leven aan te passen aan deze grootse gebeurtenis. Daarbovenop komt nog dat veel teamleden het jaar veel hebben moeten doorstaan, waaronder periodes van rouw en andere emotionele gebeurtenissen. Het was voor ons een uitdagend jaar, en voor velen van jullie zal dat niet anders zijn. Daarom wil ik graag complimenten geven aan mijn fantastische team. Ondanks de moeilijke tijden hebben zij zich snel weten aan te passen aan de nieuwe manier van werken. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat wij in 2020 flink gegroeid zijn, zowel emotioneel gezien, als op professioneel vlak.

Dit jaar hebben wij nieuwe teamleden mogen verwelkomen, waaronder een community manager, content creator, onderzoeker en een art stagiair. Daarnaast zijn we gaan samenwerken met Kobalt Digital als ons nieuwe ontwikkelbureau. Onze tekenaars en onderzoeker hebben prachtig werk geleverd met de Finse paarden, Lusitano’s en de Brumbies. Dankzij hun harde werk hebben we ook twee grote wensen van de community kunnen voltooien, zoals de herziening van de Tinkers en toevoegen van nieuwe vachtkleuren voor vele van onze bestaande rassen. Daarnaast hebben ze ook de 11 nieuwe achtergronden en 4 nieuwe NPCs getekend.

We hebben ook hard gewerkt aan de manier waarop we communiceren met onze spelers. We zijn gestart met het toevoegen van deze nieuwssectie die prominenter in beeld is, community polls waarin je je stem kan uitbrengen bij grote beslissingen, en sinds kort zijn we begonnen met het maken van roadmaps om ons ontwikkelproces nog transparanter te maken. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de veranderingen die we ondertussen hebben gemaakt, brengen ons verder in de juiste richting.

We hebben onze allereerste livestream gehad en opende een merchandise shop.

Achter de schermen hebben we ook vele verbeteringen doorgevoerd in de manier waarop wij ons kleine, op-afstand werkende team beter kunnen begeleiden. We werken nu op een efficiëntere manier samen, kunnen gemakkelijker kennis en taken delen, en de juiste informatie bij de persoon krijgen die deze nodig heeft.

Nog belangrijker hebben we aanzienlijke voortgang geboekt in het verbeteren en aanpassen van de code van het spel. We hebben de clubs toegevoegd en vele bugs opgelost, kleine features toegevoegd, zoals de “select all” knop voor shows en competities. Ook kun je nu spermabuisjes stapelen in de vriezer en zijn we gestart met de herberekeningen van de competities. Het is geen geheim dat onze focus vooral heeft gelegen op de V2-verhuizing. We hebben hier een grote vooruitgang in geboekt het afgelopen jaar, al is het verhuizen van de code naar een nieuw framework zeker niet zonder risico.

Over de laatste 8-jaar heb ik dit spel voornamelijk zelf gebouwd. Een hoop bloed, zweet en tranen, maar vooral ook liefde heb ik in Horse Reality gestopt. Door de enorme grootte van het project is het overzetten naar een nieuw framework erg tijdrovend. Het heeft ons al veel tijd gekost om zover te komen als we nu zijn, en zelfs dan is er nog een hoop te doen voor het echt klaar is. Ik wil jullie graag bedanken voor jullie geduld. Het is ongelooflijk dat jullie hier nog zijn terwijl wij zoveel met die verhuizing zijn bezig geweest.

We hebben eind 2019 het besluit gemaakt om te starten met deze verhuizing, echter is er ondertussen een hoop veranderd. Velen hadden voorheen drukke levens en waren veel op pad. Echter door de pandemie zitten nu veel meer spelers thuis en wordt Horse Reality langer achter elkaar gespeeld. Door onze focus op de V2-verhuizing en het gebrek aan nieuwe dingen te doen in het spel, werden velen van jullie bezorgd. Het spel werd saai en de ontbrekende onderdelen werd niet aan gewerkt. Jullie hebben zo ontzettend je best gedaan om geduldig te blijven, maar nu, na het lange wachten, worden velen toch gefrustreerd en komt regelmatig de vraag omhoog hoe lang dit nog gaat duren.

Het is duidelijk geworden dat velen van jullie nu toch écht verandering willen zien om het spel te blijven spelen. Daarom heb ik samen met het dev-team besloten om de strategie te gaan veranderen. We zullen in 2021 met een nieuw, aangepast plan komen om ervoor te zorgen dat jullie het spel wel leuk blijven vinden! Uiteraard zullen we nog steeds doorgaan met de V2-verhuizing, maar we gaan óók kijken naar hoe we tegelijkertijd ontbrekende/nieuwe onderdelen kunnen toevoegen. Ik wil ervoor zorgen dat jullie, de spelers, weer op de eerste plaats staan. Ik wil er nog steeds voor zorgen dat dit het beste paardenspel ooit gaat worden. Wat alleen werkelijkheid kan worden als jullie, mijn spelers, het spel ook blijven spelen en van de speeltijd genieten!

Ik voel mij bevoorrecht om jullie hier als speler te hebben. Ik wil je bedanken voor je aanzienlijke steun en toewijding in deze uitdagende tijden. Zonder jullie had ik nooit zover kunnen komen en werkelijk een eigen game studio kunnen oprichten. Ik ben jullie eeuwig dankbaar en kijk er ontzettend naar uit om te zien wat we samen gaan bereiken in 2021!

Veel liefs,

Deloryan

Reacties

Log in om de reacties te bekijken