Community Update - Grote Veranderingen! Resultaten strategie sprints, nieuwe rollover tijd & team veranderingen

Wednesday, Mar 24 om 13:15

Hallo allemaal! We hebben vandaag meerdere aankondigingen en we hopen dat jullie er klaar voor zitten. We kunnen eindelijk de resultaten van onze strategie sprints met jullie delen! Daarnaast zijn er ook een aantal organisatorische zaken en team veranderingen waar we het over gaan hebben.


🔥 Onze focus verschuift: van V2-verhuizing naar spelverbeteringen! 🔥

In januari hebben we jullie laten weten dat we van strategie zouden veranderen. Voor meer dan een jaar hebben we gefocust op een verbeterd code framework welke we V2 noemen. Een groot deel van de pagina’s) zijn al verplaatst en geschreven in het nieuwe code framework. Hoewel dit noodzakelijk is, snappen we dat deze verhuizing een tijdrovend proces is en zijn we erg dankbaar voor het geduld dat onze community in deze periode heeft gehad.

Over de laatste maanden hebben diverse spelers hun zorgen geuit. Een aantal van jullie vonden het spel saai worden, terwijl anderen gefrustreerd werden door het aantal onafgemaakte features. We hebben jullie gehoord en snappen dat er een pauze nodig is van de V2-verhuizing. Daarom gaan we dit jaar onze focus verschuiven!

Dit jaar gaan we weer focussen op spelverbeteringen. We focussen voornamelijk op pagina’s die al in V2 geschreven zijn, of direct in V2 geschreven kunnen worden. We doen ons best om dit jaar de basis van het spel zover mogelijk af te krijgen en zullen gaandeweg ook wat simpele kwaliteitsverbeteringen (QoL) toevoegen.

P.S.: Als je nieuw bent en je afvraagt wat in hemelsnaam een V2-verhuizing is, dan kun je hier de FAQ erover lezen. Hoewel sommige stukken informatie ondertussen al wat zijn verouderd.


🔥 Richting de toekomst: aankomende ontwikkelingen 🔥

We willen onze community in de verdere ontwikkeling van het spel betrekken en onze plannen open en transparant communiceren. Dit betekent ook dat de volgende plannen allemaal nog in ontwikkeling zijn en kunnen worden veranderd. We zullen ze stap voor stap realiseren en de volgorde, ideeën en uitwerkingen kunnen binnen dat proces veranderen. We delen deze nu, zodat je ziet wat je voor de komende tijd kan verwachten en kan meedenken met enige impactvolle veranderingen.

Verschillende ideeën die je onderstaand voorbij ziet komen zijn door jullie, onze fantastische community, ingestuurd op het ideeënforum. Dankjulliewel voor jullie mooie toevoegingen! ✨

Korte termijn focus: kwaliteitsverbeteringen (QoL)

De onderstaande kwaliteitsverbeteringen op V2 pagina’s kosten relatief weinig tijd om te programmeren en kunnen we daardoor redelijk snel in het spel brengen. Dit worden ook wel QoL (Quality of Life) features genoemd.

Spelersprofielen krijgen een “Te Koop” tab waarin automatisch alle paarden die je te koop hebt worden weergegeven. Daardoor kun je die URL delen met andere spelers om zo direct naar je verkopen te linken.
Notificaties worden gesorteerd op “ongelezen” en krijgen een “alles gelezen”-knop Dit zorgt ervoor dat je met één druk op de knop al je notificaties op gelezen kunt zetten.
⚈ Spelers krijgen de mogelijkheid om openbare notities bij hun paarden te plaatsen.
✅ De bankgeschiedenis wordt 7 dagen lang zichtbaar in plaats van dat deze dagelijks refresht. Zo kun je wat gemakkelijker je meest recente in-/uitgaven bijhouden.
⚈ De bankgeschiedenis en DP geschiedenis worden gecategoriseerd. In de toekomst kunnen wij daardoor verschillende soorten overzichten creëren. Exacte plannen voor die overzichten zijn op dit moment nog niet duidelijk en moet nog worden uitgewerkt.
✅ Een background preview pagina waar je verschillende achtergronden kan uitproberen op je paarden voor je deze koopt.
⚈ Het wordt mogelijk om FT en WT pakketten te kopen met DP.

Korte termijn focus: Premium account verbeteringen

Om gelijk eerlijk te zijn met jullie - de frustraties van de trage progressie in de ontwikkeling van het spel uit zich in onze DP verkopen. Dit zorgt helaas voor een vicieuze cirkel: hoe minder geld spelers uitgeven, hoe trager de ontwikkeling verloopt de maand erna. Om deze cirkel te doorbreken willen we graag de premium accounts zo snel mogelijk weer aantrekkelijk maken zonder te focussen op pay-2-win features. Ook hier weer is er gekeken naar de mogelijkheden binnen bestaande V2-pagina’s of iets wat relatief weinig programmeertijd kost.

✅ Premium spelers ontvangen een gratis achtergrond credit voor elke maand dat er premium wordt gekocht. Deze credit kan vervolgens worden ingeruild bij de background preview pagina (zodra dat in het spel zit) voor een gratis achtergrond naar wens (1 gebruik).
✅ Premium accounts krijgen de optie om een geanimeerde avatar (gif) te uploaden.
✅ Premium spelers kunnen straks verschillend gekleurde profiel thema’s kiezen.
✅ Premium accounts krijgen een kenmerk om aan te duiden dat het om een premium account gaat.
⚈ Premium spelers krijgen de mogelijkheid om verborgen notities toe te voegen aan hun paarden. Alleen de eigenaar van een paard kan deze lezen, maar ze blijven staan wanneer een paard is verkocht.
⚈ Premium spelers krijgen een optie om hun stalblokken te coderen op kleur om zo het juiste stalblok sneller te vinden in je paardenoverzicht.

Lange termijn focus: de bedrijven toevoegen

Wanneer ons team samen kwam om te beslissen aan welke features we zouden gaan werken was het lastig om de juiste prioriteiten te stellen. De lijst is eindeloos. We hebben een lange termijn doel nodig, zodat we onze prioriteiten daarop kunnen instellen. Het vinden van dit doel was niet lastig - we moeten natuurlijk de bedrijven het spel in brengen. Deze bieden de funfactor, maar ook andere manieren om geld te verdienen en uit te geven, plus diverse mogelijkheden om andere spelproblemen op te lossen. Voordat het zover is, moet er nog een hoop gebeuren. Het heeft namelijk geen zin om een landbouwer in het spel te plaatsen, zolang jullie nog niet gebonden zijn aan het “moeten” kopen van eten voor je paarden. Doordat we dit van diverse onderdelen weten kunnen we gemakkelijker prioriteren en onze focus nu leggen op de onderdelen die bijdragen aan de toekomstige ontwikkeling van de bedrijven.

🥕 Voer en stalbedekking wordt belangrijk 🥕
Op dit moment kun je met 1 druk op de knop je paard hooi voeren, zonder dat dit werkelijk wat kost. Dit gaat veranderen. We werken aan een pagina waar je het voedingsschema van je paard kunt vaststellen. Je kunt zo instellen dat bijv. Je paard “Black Beauty” alleen luzerne eet. Op de profielpagina van Black Beauty zul je zien dat de [voeren] knop verandert naar luzerne, en zodra je er op klikt zal dit 1 luzerne uit je inventaris halen. Als je inventaris leeg raakt, zal je op de pagina van het voeding/verzorgingsschema opties krijgen om snel materiaal in te slaan. We willen op deze pagina het standaard voer, snoepjes, supplementen en stalbedekking tonen. We weten nog niet wat we gaan doen met water.

Tuig zal vergaan over tijd
Vergelijkbaar met de verzorgingspagina, zullen we ook een tuigkamer toevoegen waar je gemakkelijk tuig kunt plaatsen op elk paard. Met elk gebruik zal tuig langzaam vergaan. Dit is om een stukje realisme toe te voegen, maar ook om ervoor te zorgen dat onze toekomstige smeden zaken kunnen blijven doen. Het zal mogelijk worden om tuig te repareren (voor nu met een simpele klik, later moet je naar de smid). De grote uitdaging hier is om een balans te vinden tussen hoe snel tuig zal vergaan. Het moet geen vervelende taak worden om continue tuig te moeten repareren of kopen.

🛍️ Item Ruilmarkt 🛍️
Om voor een flexibelere economie te zorgen willen we de optie toevoegen om tuig, achtergronden en spermabuisjes te verhandelen via de markt.


🔥 Open vragen 🔥

Onze strategie verandering opent ook enkele nieuwe vragen:

Eentje betreft de introductie van de Engelse Volbloed. Afgelopen zomer is er in een community poll beslist dat ze pas in het spel gebracht worden wanneer al hun kleurengenen toegevoegd kunnen worden. Om dit te kunnen doen moeten alle spelgebieden waar genetica wordt gebruikt (paardenprofielen, dekpagina, laboratorium, etc) eerst naar V2 worden verhuisd. Op het moment van de poll, hadden we onze strategie nog om ons volledig op de V2-verhuizing te focussen. Nu deze strategie wordt aangepast, is de tijdlijn daarvoor ook anders. We hebben nog geen precieze tijdsinschatting daarvoor, maar we kunnen er wel vanuit gaan dat de introductie van de Engelse Volbloed met hun volledige geneticaset langer zal duren door deze veranderingen. We zijn er nog niet uit wat we precies willen doen, maar destijds was de uitslag duidelijk en wilden jullie wachten, maar we snappen ook dat nu onze plannen zijn gewijzigd, jullie mening wellicht mee veranderd.

Daarnaast vragen jullie je vast af hoe het staat met de club en rasspecifieke wedstrijden. Dit zijn een van de weinige features die niet werden beïnvloed door onze oude strategie, omdat deze al in V2 geschreven zijn. We moeten nog alle details uitwerken over hoeveel ontwikkeltijd we kunnen verdelen over de verschillende taken waaraan gewerkt moet worden. We snappen dat veel spelers uitkijken naar deze features, dus we houden jullie hiervan op de hoogte!


🔥 Aangepast update ritme 🔥

We gaan nog steeds door met onze twee wekelijkse updates op de woensdagen. Dat betekend dat elke tweede woensdag nieuwe code updates met bijbehorend nieuwsbericht worden geplaatst. Wat daarin gaat veranderen is dat een update per maand een grote update zal zijn met nieuwe features uit de lijst die we zojuist hebben gepresenteerd. De tweede update per maand zal dan een kleine update zijn waarin vooral wordt gefocust op het oplossen van bugs, en indien de tijd het toelaat we kijken naar simpele kwaliteitsverbeteringen.


🌅 Dagelijkse rollover wordt verplaatst naar 04:00 HR-tijd 🌅

Zoals aangekondigd in ons laatste nieuwsbericht zal ons dagelijkse rollover moment permanent worden veranderd. Vanaf morgen (donderdag 25 maart), zal de dagelijkse rollover plaatsvinden om 04.00 HR tijd op onze NL-server en om 05.00 HR tijd op de COM-server. We hebben alles naar deze tijden verplaatst, zodat het niet meer in de weg zit tijdens de overgang tussen zomer- en wintertijden. Daarnaast hebben deze nieuwe tijdstippen minder activiteit dan gemiddeld, waardoor de rollover minder spelers in de weg zal moeten zitten.


🐞 Opgeloste bugs V2-markt 🐞

⚈ Sommige veulens zagen er kolossaal uit op de markt pagina’s - deze zijn succesvol verkleind naar de juiste maten.
⚈ Sinds de markt verhuizing zagen merries met veulens aan hun zijde er gek uit binnen de stamboeken en het rusthuis. Dit is nu opgelost.
⚈ Wanneer je werd overboden stond de verkoop niet meer op de “mijn biedingen” pagina. Dit is nu opgelost.
⚈ Wanneer je klikte op de “Direct kopen” knop werd je altijd doorgestuurd naar de “inkomende privé verkopen” pagina. Nu gebeurd dit enkel voor privé verkopen (zoals gevraagd door spelers), terwijl het klikken op de knop bij publieke verkopen je terugstuurt naar de algemene markt pagina.


😭 Team veranderingen - Vaarwel Tasinei en WrittenByWolves 😭

Helaas gaat onze lieve Community Manager Tasinei ons team verlaten nadat we zo’n 4,5 jaar hebben samengewerkt. Eén van haar dromen was om ooit bij Ubisoft te gaan werken. En weet je wat? Ze heeft het voor elkaar en heeft de mogelijkheid haar droom te verwezenlijken.

Het was fantastisch je bij ons te hebben Tasi! Startende als virtuele assistent, Deloryan helpen met alledaagse klusjes en taken, om vervolgens door te groeien naar de positie van Community Manager een paar jaar later. Na zo’n lange tijd te hebben samengewerkt zijn we allemaal goede vrienden geworden, meer dan een gewone collega. We gaan je echt heel erg missen!

Bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan. We wensen je veel succes met je nieuwe baan en hopen je zo nu en dan nog hier tegen te komen! ❤️

Ons team heeft helaas nóg een verlies te lijden, omdat onze forum moderator WrittenByWolves heeft besloten zijn functie neer te leggen vanwege gezondheidsproblemen. Hij hielp regelmatig mee met onze nieuwsberichten en probeerde spelers zo goed mogelijk te helpen op het forum. We vinden het jammer je te moeten missen Written. We hopen dat het je snel beter vergaat en wensen je veel succes in de toekomst!


👋 Beschikbare openingen: Op zoek naar een nieuwe CM! 👋

Als Community Manager ben je verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van onze community. Je hebt contact met onze community via verschillende kanalen, zoals ons forum, het nieuws, discord en social media platformen zoals instagram, facebook en youtube. Lees de hele vacature hier!

Als je graag het team wilt ondersteunen als moderator of stagaire, dan kun je hier alle beschikbare openingen vinden!


Wat is nu het volgende? Met ons aangepaste ritme zal er op 7 april een grote code update volgen, gevolgd door een kleine met bugfixes en QoL features op 21 april. Vervolgens komt er dan weer een grote code update op 5 mei. Maar je hoort wellicht weer wat eerder van ons, omdat er een speciale datum aankomt. Het begin van April is altijd een listige tijd… Is het niet?

Laat de komende maand je niet voor de gek houden!
Het Horse Reality Team

Reacties

Log in om de reacties te bekijken