Community Update - Paskamer, Engelse Volbloeden, Belgische Trekpaarden, Toekomstplannen & Vernieuwing Foundation

Wednesday, Apr 21 om 13:34

Hallo spelers! Vandaag vieren wij de aankomst van de paskamer en geven we jullie een overzicht van onze aankomende ontwikkelingsplannen. We delen ook de resultaten van de Engelse Volbloed poll, het redesign van onze Belgische Trekpaarden en onze plannen voor de nieuwe foundation. Zullen we maar beginnen?


🤖 Code Update van Vandaag: QoL & Bugfixes 🤖

Ons nieuwe update schema laat ons werken aan één grote code update per maand waarin nieuwe features worden toegevoegd, en een kleine update waarin kleine verbeteringen (QoL) worden doorgevoerd en bugs worden opgelost. QoL staat voor de Engelse termen: Quality of Life. Dit zijn aanpassingen waardoor je speelervaring aangenamer wordt. Vandaag was eigenlijk een kleine update gepland, maar ons team was al eerder klaar met een onderdeel wat gepland was voor de volgende grote update en we konden simpelweg niet wachten om deze al te laten zien!

Paskamer

Geef een warm welkom aan onze “paskamer” ! Je kunt deze vinden aan de linkerkant onder het kopje “Persoonlijk”. Hier kun je achtergronden uitproberen op je paarden, en als je ze mooi vindt ook direct kopen. Wanneer je vooraf geen paard selecteert, maar alleen een achtergrond, dan kun je deze kopen en verschijnen er 5 gebruiken in je inventaris. Als je vooraf wél een paard selecteert, dan plaatst het systeem gelijk 1 van de achtergronden op je paard en de overige 4 worden dan aan je inventaris toegevoegd. Als je paard al een achtergrond had tijdens de aankoop, dan wordt deze, zoals het hoort, netjes terug in je inventaris gezet. Dit alles leek ons wel zo gebruiksvriendelijk.

Achtergronden die je al ter beschikking had kun je vinden in je inventaris en vanuit daar toekennen aan je paard. Weet ook dat we in een toekomstige update een “Zadelkamer” toevoegen waar je al je tuig en achtergronden kan organiseren. De Paskamer is een ruimte waar je een “voorbeeld” kunt bekijken en zien hoe dingen eruit zien op je paard, met gelijk de mogelijkheid om het te kopen. Je kunt dit goed vergelijken met wanneer je in een winkel wat zou passen en het daarna direct koopt of weer teruglegt. We kiezen ervoor het een paskamer te noemen, omdat je in de toekomst hier ook tuig kunt passen. Zichtbaar tuig op paarden is gepland voor de verre toekomst. Let wel op dat dit nog een hele poos zal duren.
In de toekomstige Zadelkamer kun je met name je paarden organiseren en aangeven welk paard, welk tuig en welke achtergrond draagt. Doordat je hier dan een standaard pagina voor hebt zou dit de organisatie voor jullie een stuk gemakkelijker moeten maken, in plaats van dat je in de inventaris per item, of per paard items zou moeten toekennen. Door de Paskamer en Zadelkamer op te splitsen, moet het ook voorkomen dat je per ongeluk nieuwe items aanschaft. Dit leek ons wel zo gebruiksvriendelijk, omdat je achtergronden voor DP kunt kopen.

In een toekomstige update willen we er ook voor zorgen dat premium spelers 1 gratis achtergrond (1 gebruik) mogen uitzoeken in de Paskamer.

Notificaties Update

⚈ Notificaties zijn nu zodanig gesorteerd dat de ongelezen berichten altijd bovenaan verschijnen.
⚈ We hebben een “Markeer alles als gelezen”-knop toegevoegd om deze notificaties nog sneller te verwijderen.


🔥 Volgende Stappen: Ontwikkelplannen 🔥

Twee weken geleden hadden we, na een lange tijd, weer spel updates toegevoegd. Een hoop spelers waren razend enthousiast, maar anderen waren een beetje bezorgd. Waarom was X gedaan en Y niet. We hopen dat ons overzicht met de aankomende ontwikkelplannen jullie gerust kunnen stellen. We weten dat iedereen een andere speelstijl heeft en daardoor ook andere prioriteiten stelt. Niet elke update zal iets toevoegen voor jou persoonlijk. Maar nu dat we elke twee weken nieuwe features toevoegen aan het spel, zal er hopelijk snel iets aankomen waar jij op zit te wachten. Ons team deelt vaker dan niet dezelfde mening als de spelers, en willen dezelfde dingen in het spel zien. Maar terwijl elke individuele speler hun eigen prioriteiten stelt en aangeeft, wordt onze lijst eindeloos terwijl de ontwikkeltijd, en middelen, een limiet hebben. We moeten ergens beginnen en dus komen sommige features eerder in het spel dan andere. We kunnen niet aan alles tegelijkertijd werken, want dan komt er niks af.

Let wel, het onderstaande is een ruwe schets voor de toekomst. Het is altijd mogelijk dat een plan wordt verzet, aangepast of wordt geannuleerd voordat het echt in het spel komt. Onderdelen binnen deze categorieën zijn niet gesorteerd op verwachte aankomst datum.

Korte Termijn doelen

⚈ Categorieën toevoegen aan de bank en DP geschiedenis.
⚈ Het toevoegen van publieke notities voor paarden, bedoeld voor alle spelers, en privé notities voor premium spelers.
⚈ Mogelijk meer QoL updates en bug fixes.

Midden Termijn doelen

⚈ Het toevoegen van een voerkamer en de bijbehorende functies die ervoor zorgen dat paarden voer en stalbedekking nodig hebben.
⚈ Het toevoegen van een zadelkamer en de bijbehorende functies die ervoor zorgen dat tuig achteruit gaat, zodat het schoongemaakt en/of gerepareerd moet worden.
⚈ Het toevoegen van een ruilmarkt waar spelers sperma buisjes, achtergronden, tuig, strooisel en voer etc, kunnen verhandelen.
⚈ Het toevoegen van ras-specifieke wedstrijden - tegelijkertijd zullen de prijzen voor wedstrijden worden verlaagd, en voor de keuring worden de prijzen verhoogd (meer informatie volgt hierover in het volgende nieuwsbericht).
⚈ Vernieuwde wedstrijd calculaties en club-wedstrijden, het is mogelijk dat deze verplaatst worden naar de langetermijn plannen (meer informatie volgt hierover in het volgende nieuwsbericht).
⚈ Aanpassen hoe de foundation werkt (hier onderstaand meer over).
⚈ Meer QoL updates en bugfixes.

(Hele) Lange Termijn doelen

⚈ Het verplaatsen van belangrijke spelonderdelen naar V2 die een rol gaan spelen wanneer de bedrijven komen, o.a., de dierenarts, hoefsmid, laboratorium, universiteit, misschien meer.
⚈ Mogelijke aanpassingen van deze locaties voor of na hun V2 verhuizing (b.v. “selecteer alles” functie bij de dierenarts, mogelijk het testen van vruchtbaarheid, …)

Aangepaste plannen

⚈ We hebben ons plan aangepast omtrent de FT en WT pakketten in de Delta Store en gekleurde stal blokken. Deze bleken meer ingewikkeld te zijn dan we hadden verwacht en hebben nu niet genoeg prioriteit om nu de extra inspanningen te rechtvaardigen. We hebben besloten om ze later, of misschien helemaal niet, toe te voegen. Wij hopen dat jullie niet te erg teleurgesteld zijn met dit nieuws.


🏇 Paardenrassen: Belgisch Trekpaard & Engelse Volbloeden! 🏇

Dikbillen fans en Volbloed fanaten hebben beide een reden om een (virtueel)feestje te geven: we krijgen een aantal prachtige schoonheden in het spel in de nabije toekomst.

Het vernieuwde Belgisch Trekpaard komt ons vergezellen in mei, met gloednieuwe illustraties die dit fantastische ras veel beter tot zijn recht brengen. We kijken er naar uit om deze flinke jongens in het spel los te laten, zodat iedereen kan zien hoe prachtig dit ras is. Zoals altijd komen eerst alleen de huidige vachtkleuren zonder de nieuwe genen en variaties in het spel, maar wel met het oog op een uitbreiding in de toekomst.

En er is meer, onze spelers hebben gesproken: In onze poll, hebben 975 mensen gestemt om de Engelse Volbloed toe te voegen zonder White Spotting genen, en 505 stemde tegen deze optie. We zijn blij om te verkondigen dat de _Engelse Volbloed ons zal vergezellen binnen de aankomende paar maanden. Aangezien deze illustraties al een jaar aan het stofhappen zijn, gaan onze tekenaars na of alles nog klopt. Zodra zij alles hebben gecontroleerd kunnen wij een datum aankondigen wanneer de Engelse Volbloed in het spel komt, zodat je genoeg tijd hebt om plek te maken in je stallen.

Om je alvast voor te bereiden: De foundation statistieken zullen lager worden ingezet in vergelijking met de werkelijke veelzijdigheid. We hebben hier lang over nagedacht, en het volgende in overweging genomen: met zoveel spelers die niet kunnen wachten om met ze te fokken, zullen hun statistieken snel omhoog worden gefokt. Als we ze met te hoge statistieken in het spel plaatsen kan het zijn dat het ras al snel aan zijn maximum raakt, terwijl ze tegelijkertijd andere rassen meteen zouden overmeesteren. We willen de community een eerlijke kans geven om het ras door te ontwikkelen, wat alleen mogelijk is als daar ook de ruimte voor is. We hopen dat jullie onze keuzes begrijpen, want we weten zeker dat jullie dit ras snel tot zijn recht gaan brengen!


🐴 Vernieuwing van de Foundation 🐴

(Opmerking: De toevoeging van de Engelse Volbloed is onafhankelijk van de onderstaande plannen. Zij worden zeer waarschijnlijk nog via het “oude systeem” toegevoegd.)

In principe hadden we gepland om een 3de generatie foundation paarden te lanceren in mei. Met de feedback van spelers in ons achterhoofd werd dit al snel veel gecompliceerder dan we dachten. We hebben daarom besloten om de manier waarop de foundation werkt, fundamenteel te veranderen. Dit betekent dat er géén 3de generatie foundationpaarden komt. In plaats daarvan wordt er aan een nieuwe versie van de foundation gewerkt, welke direct in de V2-code geschreven kan worden. Met ons huidige systeem moet het team minstens één keer per jaar de foundation paarden vernieuwen. Er zijn veel tegenstrijdige argumenten: foundationveulens moeten niet totaal onbruikbaar zijn, maar ze mogen ook niet beter zijn dan de huidige beste paarden van spelers. Met zo’n 120 paarden in 26+ rassen, de invloed van de RNG, en verschillende voortgangen tussen de COM- en NL-servers, wordt het steeds lastiger voor ons om dit elk jaar goed te krijgen. Het kost ons team weken aan handmatig werk, terwijl het grootste deel direct van Caroll naar Gisela verhuisd, wat er ook weer voor zorgt dat de server onnodig wordt belast. Daar bovenop zorgt het ervoor dat er foundationpaarden zijn met wel meer dan 300+ nakomelingen, wat door diverse spelers al eerder werd aangekaart als uitermate onrealistisch. Het is daarom tijd om dit aan te gaan pakken!

Onze plannen zijn nog in ontwikkeling, maar dit is wat we momenteel in gedachten hebben:

Spelers kunnen paarden kopen zonder ouders/stamboom. Dit betekent dat ons team de controle behoudt over de statistieken zonder dat de RNG ons voor de gek kan houden.
Er komt een beperkt aantal paarden beschikbaar in de foundation die eens per week zal verversen (per speler). Elk continent zal zijn eigen set aan paarden houden, dat betekent dat als je alle paarden in Azië hebt gekocht, er nog wel paarden in Afrika zijn, enzovoorts. De paarden worden écht alleen aangemaakt zodra ze gekocht zijn (net als in het wildpark). Dit moet voorkomen dat er massaal veulens worden gekocht die direct het rusthuis in gaan, wat ook belastend is voor de server. We weten dat diverse spelers gek zijn op de speurtochten in de foundation, zeker wanneer nieuwe rassen uitkomen. Maar we hopen dat de voordelen van dit nieuwe systeem dat zullen goedmaken. Houd nog even vol tot je de rest ook hebt gelezen!
Elke speler ziet hun “eigen” foundation, dit betekent dat de paarden die je daar ziet écht alleen beschikbaar zijn voor jou en niemand anders. Zo zorgen we ervoor dat niemand bijvoorbeeld alle Arabieren kan opkopen en anderen uitsluit van dit ras. We willen ervoor zorgen dat iedereen zijn favoriete ras kan aanschaffen - dit is een van de grote redenen waarom de Foundation in eerste instantie is bedacht. Het zou de economie moeten stimuleren en ook de speler-interacties: misschien vind jij op dat moment niet wat je zoekt, maar wellicht heeft een andere speler wel jouw perfecte paard gevonden.
Er gaat een systeem komen die ervoor zorgt dat zeldzame kleurgenen niet zo vaak voorkomen als nu - de exacte details zijn nu nog onduidelijk omdat we dit met ons dev team moeten doornemen. Het zou het een stuk gemakkelijker moeten maken voor ons om nieuwe kleuren toe te voegen aan een ras, omdat we niet langer gebonden zijn aan nieuwe foundation paarden. We kunnen dan simpelweg aangeven dat dit gen en de bijbehorende vachten vanaf het moment dat we op de knop drukken beschikbaar zijn.
Je zult zowel veulens als volwassen paarden vinden bij de foundation. Je kunt niet een paard van een bepaalde leeftijd “bestellen”, maar de foundation kan zowel veulens als volwassen paarden in de “shop” hebben staan. Als er een nieuw ras wordt vrijgegeven zou je op die manier direct kunnen beginnen met een eigen foklijn, zonder dat je DP nodig hebt om je fokprojecten een voorsprong te geven.
Dit is hoe wij het voor ons zien: Een speler bezoekt de foundation en ziet een paar beschikbare paarden per ras. Sommige zijn veulens, sommige volwassen, voornamelijk vaak voorkomende kleuren, en soms een zeldzame kleur. De speler kan ze bekijken gebaseerd op hoe ze eruit zien, vergelijkbaar met het wildpark. Zodra een speler een paard koopt, genereert het systeem de bijbehorende eigenschappen en wordt deze in het landgoed geplaatst. Als de speler paarden blijft kopen van dat ras binnen dit continent, dan zal de foundation daar tijdelijk geen paarden meer beschikbaar hebben van dat ras (alleen voor de desbetreffende speler!). De week erop zal er weer een nieuwe lading paarden beschikbaar komen. Als de speler geen van de paarden besluit te kopen, dan worden deze de week erop alsnog vernieuwd. Door het paard pas “definitief” te maken op het moment van aanschaf wordt er serverruimte bespaard, en kunnen we het idee van spelers doorvoeren om de foundation regelmatig te verversen, zonder dat je wordt verplicht om eerst de beschikbare paarden op te kopen.
De eigenschappen van al deze paarden zal binnen een bepaald bereik liggen welke is bepaald door het team. Waarschijnlijk wel met het oog op natuurlijke aanleg, maar dan nog zal de basislijn vrij gemiddeld zijn. We willen spelers stimuleren om paarden van elkaar te kopen, in plaats van via de foundation. Tegelijkertijd is het gemakkelijker om met hun inteelt te voorkomen omdat zij stamboomloos zijn, waardoor ze waarschijnlijk nog steeds genoeg waard zijn, zelfs zonder goede eigenschappen. Het is nog niet bepaald wat dit bereik precies zal zijn. Er zijn hier nog aardig wat open vragen, bijvoorbeeld, hoe subtiel zijn de verschillen tussen rassen. Wat betekenen GP en exterieur nu werkelijk? Wordt het exterieur relatief bepaald (een goede nek voor een Shire) of als vast gegeven (een goede nek voor een paard)? We staan open voor al jullie ideeën en suggesties hier, en zullen jullie op de hoogte houden terwijl de plannen vorderen!
De wildparken blijven vooralsnog zoals ze nu zijn. Alleen zullen de paarden daar ook geen stamboom hebben en een bepaald bereik voor elke statistiek die het team bepaald.

We weten nog niet wanneer deze veranderingen precies verschijnen, maar het staat hoog op onze prioriteitenlijst en is een plan voor de nabije toekomst. Wij hopen dat de vertraging van de nieuwe foundation paarden zijn vruchten zal afwerpen. De nieuwe opzet ligt dichterbij onze originele visie van hoe de foundation zou moeten werken en zou voor meer stabiliteit in het spel moeten zorgen.


🐞 Opgeloste bugs 🐞

⚈ Paarden kunnen niet meer verkocht worden voor 0 HRC.
⚈ De verzorgings-rollover gebeurt nu eindelijk echt om 05.00 - eureka!
⚈ Klikken op avatars van teamleden zorgt ervoor dat je weer naar dat desbetreffende profiel wordt gestuurd.
⚈ Het PRE stamboek laat nu de nieuwe illustraties zien - hoe PREttig!
⚈ De wedstrijden & keuringen zijn opnieuw gestart (sinds 9 april) nadat ze totaal langs elkaar heen liepen toen de zomertijd inging. Maar aangezien ze het rijtje afgaan (ze zijn één voor één aan de beurt, om het makkelijker te maken voor de server), kunnen ze na een tijdje vanzelf weer uit elkaar gaan lopen.
⚈ Sommige spelers kregen een Internal Server Error 500, als ze hun profiel probeerde aan te passen.
⚈ De Brumby wild buckskin dun veulen afbeelding liet niet de typische dun markeringen zien, dat is nu ook gecorrigeerd. Laat de verf wel even goed opdrogen hoor!


We kunnen ons voorstellen dat dit nieuws voor veel vragen en opmerkingen zorgt. Wij zijn daar uiteraard geïnteresseerd in, dus schroom niet om een reactie achter te laten. Houdt er rekening mee dat wij als team het beste voor hebben met het gehele spel en de community - dat is waar we onze beslissingen op baseren, ook al is iedere individuele mening geldig.

We kijken ernaar uit om van jullie te horen!
Het Horse Reality Team

Reacties

Log in om de reacties te bekijken