Community Update - Over 2 Weken: Rasspecifieke Competities & Keuring Prijzen

Wednesday, May 5 om 13:00

Hallo beste spelers! Er stond voor vandaag een grote update gepland die ons de zadelkamer of voerkamer zou brengen. Er zijn op dit moment alleen nog wat aspecten waar we niet helemaal tevreden mee zijn en we willen hier graag meer tijd aan spenderen voordat we deze introduceren. Maar nog belangrijker: beide updates zullen gepaard gaan met nieuwe uitgaven binnen het spel: tuig dat verslechterd en voer- / stalstrooiselkosten. Om onze spelers beter voor te bereiden voor dergelijke updates, hebben we besloten eerst de functies toe te voegen waarmee je meer geld kan verdienen: over twee weken zullen rasspecifieke competities en prijzengeld voor keuringen arriveren bij Horse Reality!🎉🎉🎉 Vandaag begeleiden wij jullie door de aankomende update en bereiden we jullie voor op alle veranderingen die eraan komen. We leggen uit hoe de rasspecifieke competities eruit komen te zien, waarom we besloten hebben om het prijzengeld te verlagen en waarom er gekozen dit samengaat met voorwaarden voor uitbetaling. Achteraan dit nieuwsbericht bespreken we ook wat van de onderwerpen die misschien in je hoofd rondspoken nadat je dit alles hebt gelezen: club competities en het aanpassen van de competitie scoreberekening van de disciplines die kapot zijn.


🏅 Volgende Update: Er Komen Rasspecifieke Competities Aan! 🏅

Meer Competities

De competitie pagina zal meer op de keuring pagina lijken. Bovenaan verschijnt er een “algemeen” categorie waarin alle rassen kunnen meedoen. Daaronder zullen de 26 (binnenkort 27, met de Engelse Volbloed erbij) rassen staan. Als je klikt op de categorie, zie je de disciplines net als nu op onze huidige competitie pagina. Dit betekent dat er veel meer competities bij komen. Op dit moment zijn er 7 competities op alle 6 continenten, 7x6 = 42 competities per ronde. Deze duren elk 2 uur lang, wat ervoor zorgt dat er op dit moment elke dag 504 competities worden georganiseerd. De rasspecifieke competities zullen daar per ras, per continent 7-competities aan toevoegen. Met de Engelse Volbloed in opkomst wordt dit 7x27x6= 1.134 extra competities. Samen met de 42 “algemeen” categorieën, zullen dit er 1.176 worden per keer worden. Bij elkaar opgeteld, worden er dan dagelijks maar liefst 14.112 wedstrijden worden georganiseerd.

Verlaagd Prijzengeld

Met de bovenstaande nummers in het achterhoofd, moeten de prijzen aangepast worden.
Het prijzengeld wordt gehalveerd en naar beneden afgerond. Als voorbeeld: De huidige eerste plaats voor de Fourth Level - Dressuur competitie wint 2.778HRC. De helft van dat bedrag is 1.389 HRC, wat we dan afronden naar het “mooie getal” 1.300 HRC. Als je schrikt van dit nieuws, overweeg dan het volgende: Op dit moment brengen de competities, 22 miljoen HRC per 24-uur naar het spel uit het niets. Als wij dit systeem niet aanpassen tijdens het toevoegen van rasspecifieke competities, dan zal dat nummer toenemen tot 594 miljoen HRC per 24-uur (met de Engelse Volbloed: 616 miljoen HRC). Dit zou al snel voor een verwoestende inflatie zorgen, wat elke speler zal merken - niet alleen de competitie fokkers -, en dit zou de huidige markt totaal ruïneren. Een verder ingestorte markt zou het hele spel zeer onaangenaam te maken.

Voorwaarden voor Uitbetaling

Het prijzengeld zal alleen uitbetaald worden als er tenminste 5 paarden ingeschreven staan in de competitie op dat level. Dit betekend niet dat een wedstrijd alleen van start gaat als er minimaal 5 paarden meedoen. Voorbeeld: Als er 3 paarden ingeschreven staan, zullen ze 1ste, 2de en 3de plek krijgen, en wordt dit ook weergeven in de prestaties van de paarden, maar de eigenaar zal dan niet het prijzengeld ontvangen. We snappen dat dit misschien heel drastisch lijkt, maar nogmaals, probeer de achterliggende gedachte te begrijpen waarom wij deze keuze hebben gemaakt. Zelfs met het verlaagde prijzengeld kan er 307 miljoen HRC de economie instromen per 24-uur. Dat is 14 keer meer dan er nu wordt vrijgegeven. Wij vinden dat 5 paarden per competitie een mooie compromis is.

Regels voor de “Algemeen” Categorie

Het verlaagde prijzengeld en 5-paarden criterium wordt ook toegepast op de algemeen-categorie. In deze categorie is het een eitje om aan het 5-paarden criterium te voldoen. Wij hebben het idee dat het een oneerlijk voordeel zou geven aan fokkers van populaire rassen als deze competitie nog steeds het hoge prijzengeld zou hebben. Ons doel in Horse Reality is nog steeds dat iedere speler zijn eigen speelstijl op een eerlijke manier moet kunnen spelen.

Wat Niet Verandert

Competities starten nog steeds elke 2-uur, zijn nog steeds specifiek per continent en reizen met paarden om op andere continenten wedstrijden te rijden is nog steeds niet mogelijk. Er gaat geen maximum aantal paarden per event komen en de inschrijfkosten blijven hetzelfde (25HRC). Energie kosten blijven hetzelfde en alleen de 1ste, 2de en 3de plaats kunnen HRC winnen. Elk paard kan maar aan één competitie tegelijk meedoen.


🚨🚨🚨 Jullie Zorgen Bespreken 🚨🚨🚨

Deze aankondiging komt wellicht als een verrassing en klinkt misschien spannend. Voor het volledige overzicht willen wij jullie graag verwijzen naar het nieuwsbericht op de COM-server. Daarin beantwoorden wij potentiële vragen over deze aankomende grote update. Wij zullen ons uiterste best doen om al jullie vragen te beantwoorden. Schroom vooral niet om een bericht achter te laten!

🚨 NL-Server: Ontvangen Wij Dezelfde Voorwaarden? 🚨

Simpelgezegd, ja. Wij kiezen ervoor om op beide servers dezelfde voorwaarden aan te houden. De reden hiervoor is dat het veel gemakkelijker is voor ons team om met dezelfde systemen te werken, dan wanneer elke server zijn eigen voorwaarden zou hebben. Daarnaast is het een stuk makkelijker om het aan iedereen uit te leggen als het overal hetzelfde werkt. Wij denken dat de minimumvoorwaarde van 5-paarden in een level ook haalbaar is op de NL-server. Blijkt dit niet het geval, dan kunnen we samen kijken naar andere oplossingen.


🌸 Volgende Update: Prijzengeld Keuringen 🌸

Wij willen graag ook de exterieurfokkers meer opties geven om HRC te verdienen! Dit was al een poosje ons plan en idealiter wilden we dit tegelijk met de rasspecifieke competities invoeren. Het is echter mogelijk dat het prijzengeld voor de keuringen één update later komt. We moeten even bekijken hoe snel de vooruitgang is met alle huidige plannen!

Het idee is dat je straks de mogelijkheid hebt om een 1e, 2e en 3e prijs te winnen in elke categorie (veulen, merrie, hengst) als er genoeg paarden zijn ingeschreven (10 per categorie). De prijs van het Dagkampioenschap blijft grotendeels hetzelfde, alleen de HRC prijs zal wat verhoogd worden. Wij willen ook graag een categorie toevoegen voor de ruinen. Meer details hierover in hetvolgende nieuwsbericht!


Verwante Onderwerpen: Club Competities

Het staat al een tijdje op de planning dat clubs, naast keuringen, ook competities kunnen organiseren. Clubcompetities zijn al grotendeels afgerond, maar we missen nog één oplossing ergens voor. We hopen dat jullie ons hiermee kunnen helpen en jullie ideeën hier op het forum kunnen aandragen. Het probleem is als volgt:

Als een clubeigenaar een keuring organiseert, dan hoef je maar één veld in te vullen, genaamd “Dagkampioen prijs”. Als je daar bijvoorbeeld 1.000 HRC invult en het evenement organiseert in 6-continenten, wordt er 6.000 HRC afgeschreven van de club bankrekening. Maar als een club bijvoorbeeld een springwedstrijd organiseert, zijn dat 10 levels met 3-prijzen voor elk level. Hoe moet dit worden geordend? Beschikt de gemiddelde club wel over genoeg HRC om 30 prijzen te sponsoren? Als we dezelfde prijzen als het spel aanhouden, dan zou één wedstrijd tussen de 20.000 en 132.000 HRC kosten (afhankelijk van hoeveel continenten je selecteert).

Hoe gaan we het systeem hiervoor aanpakken? De club moet dan namelijk 30 prijzen invullen en dat lijkt ons teveel gedoe. Als de club competities hetzelfde prijzengeld zouden uitbetalen kan dat een potentiële oplossing zijn. Of we kunnen ervoor zorgen dat elk level automatisch dezelfde prijzen uitbetaalt, maar de club eigenaar kan dan zelf de prijzen kiezen voor de 1ste, 2de en 3de plaats. Een andere optie is om de spelers een eigen competitie te laten aanmaken voor een specifiek level. Dus in plaats van één springwedstrijd die altijd 10 levels omvat, zou je kunnen kiezen om level 1, 2 of 3 te organiseren. En mogen alle clubs vanaf begin af aan competities voor alle levels organiseren of moeten de hogere levels aan extra club upgrades worden gekoppeld?

Wij horen hier heel graag jullie ideeën over! Deel je visie over clubcompetities in ons ideeën forum. Wij hopen dat diverse spelers hier hun mening willen delen zodat wij er een goede oplossing voor kunnen vinden.


📈 Verwante Onderwerpen: Aanpassen van de Competitie Berekeningen 📈

Een vervelend onderwerp voor vele van onze spelers, ons team inbegrepen, is dat onze competitie scores voor vele disciplines heel onberekenbaar lijken. Het probleem hier is niet dat er geen rekening wordt gehouden met statistieken zoals verzorging, GP, enzovoorts. Maar… Dat, in vergelijking met het echte leven, het scorebereik van die disciplines niet groot genoeg is voor een spel als Horse Reality. Western Reining is onze grootste uitdaging en daardoor ook de eerste die we aanpakten. We hadden gehoopt op een formule die alle problemen aanpakt en die we als basis konden gebruiken voor andere disciplines, maar ondanks al onze inspanningen was de verbetering amper te zien.

Momenteel heeft ieder discipline een eigen scoresysteem dat gebaseerd is op het echte leven, een mix van puntensystemen uit verschillende landen voor elk discipline. Bij dressuur kunnen paarden tussen de 0 en 100 punten scoren - dit bereik is ruim genoeg en zorgt ervoor dat zelfs met een beetje RNG, goede paarden regelmatig van slechte paarden winnen, zelfs als er elke dag duizenden paarden meedoen met een competitie. In Western Reining is dit helaas niet het geval, en is er een bereik van 24 punten tussen de laagste en hoogste scores. De meeste paarden scoren uiteindelijk ongeveer tussen de 72.00 en de 80.00 punten. Hierdoor krijgen teveel paarden dezelfde scores, helemaal als ze verzorgt zijn, hetzelfde tuig dragen en vergelijkbare GP-statistieken hebben. Het leidt tot willekeurige plaatsingen. De andere disciplines vallen qua scores ergens tussen dressuur (geen problemen) en western reining (geheel willekeurig).

Een oplossing kan zijn om de berekeningen uit het echte leven te negeren en alle paarden te scoren zoals het in de dressuur wordt gedaan - met een bereik van 0% tot 100%. Dit zou kunnen betekenen dat bijvoorbeeld in een springwedstrijd, in plaats van strafpunten en de tijd in seconden, je alleen een percentage zal zien zoals in dressuur gebeurt. Het opent de (stal)deur voor ons om (relatief) snel alle competities aan te passen, maar ook dat we wat realisme en variatie verliezen in het spel.

Ook hier zijn we weer nieuwsgierig naar wat jullie, onze spelers hier graag zouden zien. Is deze oplossing het waard om het stukje realisme te verliezen? Of heb je misschien een voor de hand liggende oplossing die wij compleet missen? Laat het ons weten in het ideeën forum.


🐞 Bugfixes 🐞

⚈ Onze nieuwe Paskamer maakte onze veulens gigantisch op mobiel. Gelukkig hebben onze developers ze weer kunnen krimpen naar hun oorspronkelijke formaat!
⚈ Trial-moderators hadden een tag die er gek uitzag en niet leek op de anderen.


🖼️ Mei Achtergrond 🖼️

We hebben een prachtige nieuwe achtergrond aan onze Delta Store toegevoegd!
Geïnspireerd op het Hallerbos in België. Deze keer gingen we niet voor onze typische roze bloesems, maar voor deze prachtige blauwe bloemen.


Wij zijn zoals altijd benieuwd naar jullie feedback op ons nieuws. We hebben lang nagedacht over al deze veranderingen en wij denken dat dit de beste strategie is. Rasspecifieke competities zijn een veel gevraagde toevoeging en we kunnen niet wachten om ze eindelijk naar het spel te brengen! Maar ze zijn ook erg spannend voor de economie in het spel en we moeten dit daarom voorzichtig benaderen. Inflatie is een gezworen vijand van veel spellen en wij willen hier niet het volgende slachtoffer van worden.

Laten we samen kijken hoe de veranderingen onze economie beïnvloeden en dan kunnen we als het nodig is bijsturen. Hier nog een keer de link naar het artikel op de COM-server, waar wat dieper wordt ingegaan op eventuele vragen. We hopen dat de opwinding over de rasspecifieke competities en extra prijzengeld voor keuringen opweegt tegen andere zorgen. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en willen allen het beste voor het spel!

Economische groetjes!
Het Horse Reality Team

Reacties

Log in om de reacties te bekijken