Community Update - Server Meermaals Onbeschikbaar, Eerste Ronde Competitie Verbeteringen, Competitie Berekeningen, Aanpassen Competitie Berekeningen op 25 Augustus, Feedback voor Nieuwe Foundation

Wednesday, Jun 30 om 13:35

Hallo spelers! De update voor vandaag brengt de eerste ronde verbeteringen voor de competities met zich mee. Ook hebben we vele andere verbeteringen op de planning staan voor de competities, en we kunnen niet wachten om deze met jullie te delen! Ons plan om alle competities dezelfde formule als dressuur te geven was veel besproken, dus daar gaan we inhoudelijk verder op in vandaag. Tot slot, hebben we meer details over het aankomende vernieuwde foundation systeem. We zijn erg nieuwsgierig naar jullie, feedback, mening en commentaar.


🤖 Server Meermaals Onbeschikbaar 🤖

De afgelopen dagen is de server meermaals onbeschikbaar geweest waardoor het gehele spel (zowel COM als NL) niet te bereiken was voor alle spelers. Het probleem is niet gerelateerd aan de recente login/cookie bug waarbij spelers bepaalde pagina's niet konden laden (voornamelijk V1 pagina's). We hebben gisteren een nieuwe update doorgevoerd, die hopelijk dat probleem oplost. Als je toch nog steeds problemen hebt en een bericht krijgt met "too many redirects", neem dan alsjeblieft contact op met het team via [email protected]!

Het is nog niet bekend waarom de gehele server meermaals offline is gegaan. Sinds we onze nieuwe development strategieën zijn gestart en het spel frequenter updaten (in plaats van focussen op de V2-verhuizing), zijn een hoop spelers weer actiever geworden. Ons onderbuikgevoel denkt daarom dat het daaraan gerelateerd is, maar dit kunnen we nog niet met zekerheid zeggen. Weet dat ons dev team hiervan op de hoogte is en dat er wordt gewerkt aan het zoeken naar oplossingen om onze server weer stabiel te laten draaien.

In de tussentijd kan het dus vaker voorkomen dat het spel onbeschikbaar is. Zeker wanneer dit in de avond of gedurende het weekend gebeurt kan het wat langer duren voor het spel weer bereikbaar is. Excuses voor het ongemak, we stellen jullie geduld zeer op prijs.


🏅 Update Van Vandaag: Eerste Ronde Competitie Verbeteringen 🏅

Iedereen wachtte met smart op deze verbeteringen, en ze zijn nu eindelijk gearriveerd: Onze eerste ronde competitie verbeteringen! We zijn blij om jullie wat meer lucht te kunnen geven op dit gebied, maar we zijn er nog niet! Vanaf vandaag zijn de volgende verbeteringen ingevoerd:

🔹 Competities: Terugbetaling van inschrijfgeld indien er minder dan 5 paarden ingeschreven zijn op dat niveau.
🔹 Competitie: Weergeven van gezondheid en training % op de inschrijf pagina's.
🔹 Competitie: De notificaties zodra je niets wint omdat er niet genoeg deelnemers zijn, zijn verwijderd.
🔹 Competitie: Paarden kunnen meedoen aan de alle-rassen en rasspecifieke competities tegelijkertijd (evenals de stamboekkeuringen en club keuringen), dus 4 evenementen in totaal!


🔥 Aankomende Update: Meer Competitie Verbeteringen 🔥

🚨 Houd er rekening mee dat updates altijd gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd kunnen worden! 🚨

🔸 De optie om je favoriete competities te bookmarken, zodat deze aan de top van de competitie pagina staat, (bijvoorbeeld, je bookmarked #Welsh Pony Dressuur”, die staat dan bovenaan de lijst.)
🔸 De inschrijfpagina herinnert welk vakje er voorheen gekozen was (en maakt onderscheid tussen rasspecifieke en alle rassen wedstrijden). Als je meedoet met je paard “Robin Hoef” en de laatste wedstrijd heb je “Spoortacus” niet ingeschreven, dan komt er de volgende keer alleen een vinkje bij “Robin Hoef” te staan. Deze update is erg lastig en kan mogelijk een beetje gek gaan doen in het begin, maar we zijn druk bezig om zoveel mogelijk bugs eruit te halen, voor dit geïmplementeerd wordt!
🔸 De competities krijgen een totaal vernieuwde layout, zodat mobiele en tablet gebruikers ook goed op de website kunnen vertoeven.
🔸 Alleen relevant tuig (geen halsters) zal worden weergeven, net als relevante symbolen, bijvoorbeeld het verzorgings-icoontje.

De enige pagina die nog niet wordt meegenomen is de resultatenpagina - deze komt in een volgende update. De resultatenpagina zal dan ook tonen of een paard te koop, drachtig is, of ter dekking staat (in zowel de rasspecifieke als alle rassen competities), zodat je gemakkelijk kan zien of dat steengoede paard die constant de eerste plek wint wel te koop staat!

A preview of the new competition layout


🧮 Competitie Berekening: Gepland voor 25 Augustus 🧮

Een korte samenvatting: De calculaties van een aantal disciplines die bepalen of een paard wint, verliest of wordt geelimineerd, werken niet correct. Eventing, Endurance, Springen en Western Reining hebben zowat willekeurige scores. Racen moet andere statistieken meenemen in de berekeningen, dat was besloten door de spelers vorig jaar. Alleen dressuur en mennen laat de beste winnen over de minder talentvolle en houd vooralsnog rekening met de verrassingselementen.

We hebben besloten om alle berekeningen aan te passen naar de manier hoe dressuur nu werkt, zoals we voorheen al hadden besproken in dit nieuwsbericht en in dit nieuwsbericht. Dat betekend dat bijvoorbeeld voor de Eventing competities, Eventing GP en het exterieur gaan meetellen, maar het resultaat zal eruitzien als een nummer, bijvoorbeeld 80.457.

We weten dat niet iedereen blij zal zijn met dit besluit, maar we willen graag delen waarom we voor dit plan gaan. Wat je vooral moet weten is de huidige berekeningen het echte leven imiteren van de betreffende discipline. Het is al erg lastig om dit realistisch te houden, aangezien verschillende landen en competitie organisaties al hun eigen conventies behouden en we proberen meestal iets in het midden van deze opties te kiezen.

In Western Reining, begint aan paard met de basis score van 70. Het paard moet dan een set van manoeuvres doen en voor elke manoeuvre komen er punten bij of worden afgetrokken van die 70, variërend van -1,5 zeer slecht, -1 zeer slecht, -0,5 slecht, 0 gemiddeld, +0,5 goed, +1 zeer goed en +1,5 uitstekend.

Onze huidige formule doet precies dat: Als je een paard inschrijft in de Western Reining competitie, simuleerd onze server een set van manoeuvres, besluit of het paard het goed heeft gedaan, of juist niet en alles daartussenin, en geeft punten of trekt ze er juist vanaf. Het is heel zeldzaam dat een paard het zeer slecht of juist uitstekend alle manoeuvres doet, gemiddeld behalen paarden tussen de 70 en 80 punten. Tijdens echte competities is dat heel logisch. Maar in Horse Reality doen er honderden paarden mee met de dagelijkse competities, die vaak GP en/of exterieur statistieken hebben die heel dicht bij elkaar staan en daardoor staan er veel paarden op dezelfde plaats als resultaat.

Dit systeem is veel heel geschikt voor een spel zoals die van ons. Omdat het niet alleen punten toevoegt van -1,5 variërend tot +1,5, maar ook van 1 tot 10, die vervolgens omgezet worden in een percentage met drie decimalen. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat een groot aantal paarden met vergelijkbare statistieken nog steeds duidelijke winnaars en verliezers hebben.

In een notendop: Ons probleem hier is een flink wiskundig probleem en ook de - voor ons - altijd aanwezige uitdaging om te kiezen waar realiteit moeten behouden en waar we ons vooral moeten concentreren op een spel met als belangrijkste doel dat onze spelers tevreden zijn.

Om je een voorbeeld te geven: We kunnen proberen om Western Reining scores dichterbij de realiteit te brengen met nummers die meer variatie kunnen bevatten. We zouden dan met een basis score van 77.777 beginnen en dan nummer zoals 5.555, 3.333, 0.234 erbij kunnen optellen of aftrekken. Het probleem: Dit is vooralsnog niet hoe Western Reining in het echt werkt, dus het is niet realistisch. De nummers die we hier hebben beschreven zijn totaal willekeurig om even een voorbeeld te geven. Om zo’n systeem te implementeren moeten we diep nadenken, de gehele formule herschreven en honderden codes toevoegen, wat het dan ook kwetsbaar maakt voor nieuwe bugs. We moeten dan de formule uitvoerig testen, op de live server zetten, aanpassen na feedback van de spelers - en niet alleen voor Western Reining, maar voor alle competities, behalve Dressuur en Mennen.

**Begrijp ons niet verkeerd, we willen graag dit werk uitvoeren. Maar we willen graag weten of de uitkomst het waard zal zijn. ** We praten over maanden of zelfs jaren van hard werken en dat zou ook betekenen dat we niet (meerdere) updates tegelijk zouden kunnen doen omdat we druk gaan zijn met deze formules. Dit alles voor een onrealistische competitie score die misschien ook niet correct zou kan werken, zoals de formule nu al is.

We willen zo graag iedereens droom waar maken, maar als het ontwikkelingsteam is het ook ons werk om een optie te kiezen die niet zo aangrijpend is voor onze spelers. Binnenkort wordt Horse Reality alweer drie jaar en de competities zijn vooralsnog niet correct. Er zijn spelers die geduldig Eventing horses met prachtig GP en exterieur hebben gefokt voor een competitie die nog steeds niet correct werkt. En we hebben de oplossing: Als we de Dressuur berekeningen kunnen gebruiken zullen alle bugs snel worden opgelost. Het enige wat we moeten doen is de Dressuur statistieken verwollen met de juiste discipline statistieken en dat is dat.

Ook al heten we Horse Reality, we zijn vooralsnog een spel en we kunnen niet alles realistisch namaken. Het meest belangrijke is dat het spel plezier geeft en paarden naar een competitie sturen die niet correct werkt is nou niet bepaald plezierig.

Hierdoor hebben we besloten om het aanpassen van deze bugs prioriteit te geven over een realistisch systeem, in dit geval. Alle competities zullen de Dressuur formule voor scores ontvangen en we zullen alle relevante factoren meenemen om te besloten welke paarden nu kunnen winnen. We houden voor een beter alternatief gehoopt,maar we zijn ook erg enthousiast om de spelers met de echte winnaars te zien winnen!

Dit betekend ook niet dat het zo voor altijd maar moet blijven. Op een later tijdstip kunnen we andere middelen of ideeën toevoegen de berekeningen meer realiteit te geven. Technologie evolueert constant en wij als team leren en groeien elke dag weer. Maar eerst: laten we die wedstrijden corrigeren!

Om iedereen voldoende tijd te geven om zich voor te bereiden op de nieuwe competitie berekeningen, zullen de formules over 2 maanden veranderen. Daarom kondigen we vol enthousiasme aan:

🚨🚨🚨 Op 25 augustus zullen alle competitie berekeningen worden gecorrigeerd! 🚨🚨🚨
(Houd er rekening mee dat updates altijd gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd kunnen worden.)


🐴 Feedback: Nieuwe Foundation 🐴

Een andere update die ook in onze lijst staat is het aanpassen van de huidige Foundation. We hadden onze plannen met jullie gedeeld in het nieuwsbericht op 21 april. De feedback die we hadden ontvangen van beide servers was positief maar brachten ook een aantal goede punten en vragen naar voren die we met onze developers hebben besproken hebben.

Dit is de basis die we al zeker weten (voor de lange versie, check het nieuwsbericht van 21 april!)
🔹 Spelers zullen paarden aankopen zonder ouders/stamboom. Dit betekent dat ons team controle heeft over de statistieken zonder dat RNG roet in het eten gooit. Deze verandering is onze belangrijkste motivatie om de Foundation aan te passen en daarom niet bespreekbaar.
🔹 De Foundation zal een beperkt aantal paarden van elk ras aanbieden dat eenmaal per week (per speler) wordt aangevuld. Elk continent heeft zijn eigen paarden, dus als je alle paarden in Azië hebt gekocht, zullen er andere beschikbaar zijn in Afrika, enz.
🔹 Elke speler zal hun "eigen" Foundation zien, dat betekent dat de paarden die je te koop ziet voor niemand anders zichtbaar zijn en niemand anders ze kunnen pikken voordat jij dat doet!
🔹Zowel veulens als volwassen paarden zullen worden aangeboden in de Foundation.
🔹Er zal een reeks aan statistieken beschikbaar zijn die door ons team zorgvuldig gekozen zijn. Het zal in overeenstemming zijn met de natuurlijke talenten van het ras en rekening houden met het huidige niveau van fokken, maar de Foundation paarden die aangeboden worden zullen over gemiddelde statistieken beschikken om niet de paarden die door de spelers gefokt zijn te overweldigen.
🔹 We laten de Wildlife parken zoals ze nu zijn. Maar de paarden daar worden ook stamboomloos en ontvangen ook een reeks statistieken die door ons team zijn bepaald.

De volgende punten moeten nog worden beslist en staan ​​open voor de spelers om te bepalen:

🔹 Hoeveel paarden van een ras zullen er beschikbaar moeten zijn per spelers per week en continent? En hoe gaat dit weergeven worden? Zullen we de huidige layout behouden, 4 paarden per ras en om een ander paard te verkrijgen moet je er eentje aankopen? Of zullen de paarden beschikbaar zijn voor één week? Afhankelijk van hoe we dit aanpakken, zou het de economie kunnen aanpakken en zal 'Foundation graven', wat je nu kan doen, ongeveer hetzelfde blijven.

🔹 Hoe moet de wekelijkse wisseling werken en wanneer moet het gebeuren? De Foundation paarden kunnen voor elke speler op dezelfde dag worden vernieuwd, of de vernieuwing kan afhankelijk zijn van de locatie van je landgoed. Welke optie zou jij het beste vinden? Om meer flexibiliteit met je speeluren om te kunnen gaan, hebben we het volgende bedacht: op wisseling-dagen zou voor elke speler een knop beschikbaar kunnen zijn. Als ze erop klikt, wordt de Foundation vernieuwd. Alternatief is dat de huidige Foundation beschikbaar blijft, totdat je op de knop klikt. Is dit een leuke optie voor jullie? Tot slot, zullen we een functie toevoegen waarbij je de Foundation gelijk kunt wisselen, in ruil voor HRC/FT? Hoeveel zou dit moeten kosten en hoe vaak zou een speler deze functie gebruiken? Of zou deze functie wat overdreven zijn?

🔹 Welke statistieken zullen zichtbaar zijn, al voordat je het Foundation paard hebt gekocht? Zal het fokkers advies zichtbaar zijn, zoals nu het geval is? We kunnen ook het exterieur en GP al laten zien, maar dat kan het ook allemaal minder spannend maken. En hoe duur zullen de paarden moeten worden? Denk je dat voor de huidige prijs van 5.000 HRC + 1 FT aanpassingen nodig zijn zouden zijn, afhankelijk van welke informatie zichtbaar is?

🔹 Om de Foundation tickets relevant te houden en om gelijktijdig ook de kleur fokkers gerust te stellen, komen we met het volgende: Alle Foundation paarden krijgen alle kleur genen die beschikbaar zijn voor dat ras, zeldzame kleuren zullen dus niet langer per specifiek continent beschikbaar zijn. Omdat er nu ook volwassen Foundation paarden beschikbaar gaan zijn, zullen er kleuren (zoals rabicano) ook zichtbaar zijn. Met Caroll kan je misschien wel een leuke deal maken.. Ze weet het paardenbestand heel goed en weet precies van elk paard wie de ouders zijn. Voor een vergoeding van 1 FT, zou ze kunnen vertellen of het paard een drager is van een onzichtbare kleur gen. (Ze zal dit alleen doen voor haar eigen paarden, niet voor de speler gefokte paarden!)

Zoals altijd kunnen ideeën altijd worden aangepast zodra de ontwikkelingen van start gaan. Als er na de update iets toch niet lekker werkt kunnen we een snelle ronde van aanpassingen doen. We hoeven niet een heel jaar te wachten tot de volgende ronde van Foundation paarden is aangemaakt.

De Foundation is erg belangrijk voor ons en voor vele spelers. We willen deze update graag zodanig aanpassen zodat je er het meest plezier van kan verkrijgen. We staan klaar om jullie feedback, ideeën en zorgen te lezen over dit nieuwsbericht!


🦅 Nieuwe CM voor NL: Sparrowhawk 🦅

Het heeft een poos geduurt om een Community Manager te vinden die volledig kan focussen op de NL-server, maar het is nu echt zover! Sparrowhawk was in 2020 aangesteld als Content Creator, maar nam de afgelopen paar maanden ook heel wat extra taken op haar schouders zoals, support mail, forum moderatie en helpen met het schrijven van nieuwsberichten. Zij zorgde ervoor dat de NL beter werd vertegenwoordigd tijdens de team vergaderingen. Deze server verdiende al een hele tijd meer aandacht van ons, maar we konden hier steeds niet de juiste persoon voor vinden. Nu met Sparrowhawk erbij zijn we weer een stap dichterbij de betere communicatie waar de NL-server al zolang naar smacht.

Sparrowhawk aan het woord:
“Hallo iedereen, ik hoop dat ik wat voor de spelers op NL zal kunnen betekenen en ik hoop dat jullie er samen met mij uitkomen. Je mag mij altijd een berichtje sturen zowel hier als op Discord en ik zie jullie graag tegemoet op al onze kanalen!”


Volgende update: 14 juli
Bedankt voor het lezen!

Het Horse Reality Team 🐴

Reacties

Log in om de reacties te bekijken