Community Update - Belangrijk Nieuws over de NL-server, Aankomst Engelse Volbloed, Dierenarts Update, DP Uitverkoop & Poll

Wednesday, Jul 28 om 13:30

Beste spelers, het nieuws van vandaag bevat een belangrijke boodschap en daarom splitsen we dit bericht op in twee delen. We beginnen met het belangrijke nieuws omtrent de toekomst van de NL-server. We willen zoveel mogelijk informatie delen, dus het bericht zal diverse details en een veelgestelde vragen gedeelte bevatten. Daarnaast delen we het standaard nieuws zoals je van ons gewend bent. We hadden het vorige week over de V2 dierenarts en vruchtbaarheidstesten. Vandaag informeren wij jullie ook over de aankomstdatum van de Engelse Volbloeden en hebben we nog andere nieuwtjes!


🚨 Belangrijk Nieuws: Toekomst van de NL-server 🚨

Zoals velen van jullie al weten, heeft Horse Reality twee servers: de Engelse (horsereality.com) en de Nederlandse (horsereality.nl). De originele makers van het spel zijn beiden Nederlands en vonden dit destijds een goed idee. Helaas zijn beide servers ondertussen totaal uit elkaar gegroeid. Zowel het tempo van het spel en de wensen van spelers zijn anders. Dit heeft ervoor gezorgd dat beide servers niet de juiste behandeling hebben gekregen. Vooral op de NL-server wordt hier met regelmaat onvrede geuit, en we begrijpen dat ook. Er is weinig activiteit van teamleden, er wordt minder goed geluisterd en het duurt lang voor er überhaupt iemand reageert. We willen jullie laten weten dat dit niet uit gemakzucht voort kwam, maar vanwege het gebrek aan middelen om jullie hierin beter te ondersteunen.

In de afgelopen maanden heeft ons team veel aandacht besteed aan hoe wij het beste onze tijd en middelen kunnen inzetten om Horse Reality verder te ontwikkelen. Het is duidelijk geworden dat er een zakelijk besluit moet worden genomen.

Alle uren bij elkaar opgeteld, zou ons betaalde team eindigen op zo’n 100 uur per week - dat is gelijkstaand aan 2,5 full-time werknemers. Het team is constant hun tijd aan het verdelen tussen de twee servers. Echter komt meer dan 90% van ons inkomen van de COM-server. Vanaf de start al kost het onderhoud van de NL-server ons meer dan het oplevert. Echter, om jullie de service te leveren die jullie verdienen zou er nog meer van ons budget richting community management moeten gaan. Waarschijnlijk zou dit nog steeds niet voldoen aan de standaarden die jullie graag zouden zien. Het bespreken van de ontwikkelingen is niet gelijk aan het werkelijk realiseren van ontwikkelingen. En met de twee servers die steeds verder uit elkaar beginnen te lopen, zal dit meer en meer problemen gaan opleveren. Het zou betekenen dat we twee verschillende spellen zouden moeten onderhouden en ons team opsplitsen in tweeën. Dan zou er grofweg 1.25 werknemer aan ieder spel moeten werken, en dat gaat gewoon niet. Het resultaat zou dan twee halfslachtige updates voor beide servers zijn, en voor beiden zou dat resulteren in een ontevreden community. Daarom stoppen we liever onze passie, tijd en geld in een volledige ontwikkeling en community management van één spel. Het is dan ook met pijn in ons hart dat we dit moeten aankondigen: Horse Reality zal de NL-server sluiten.

We vinden dit verschrikkelijk voor jullie op onze NL-server. We zijn destijds gedurende meerdere betafases in het Nederlands begonnen en dit zal altijd een speciaal plekje in ons hart blijven houden . Wij zijn allemaal “gamers” en wanneer (een deel van) een spel sluit voelt het alsof er jaren verspild zijn. Wat ooit een dagelijks hobby was, is nu alleen een nostalgische herinnering. Ons team vroeg zich daarom af: Is er een mogelijkheid om tenminste iets te bewaren? Dit is ook meteen de reden dat we jullie niet direct hebben ingelicht nadat we tot dit besluit zijn gekomen. We hebben samen met ons ontwikkelingsteam gekeken naar de mogelijkheden die we jullie zouden kunnen bieden.

Eerst leek de sluiting van de NL-server en alle data die erop staat de enige optie te zijn. We waren absoluut niet blij met deze uitkomst. Gelukkig, na twee maanden van hard werken, denken en graven in de codes, kwamen we met een oplossing waarvan we denken dat deze de beste is uit de opties die we hadden: We hebben de mogelijkheid om de NL-server samen te voegen met onze COM-server! Dat betekent dat alle speler accounts verhuisd worden naar de COM-server. Dit is een grote onderneming en zal ons veel tijd en geld kosten, maar we denken dat dit de beste oplossing is die we jullie kunnen bieden. We willen echt niet dat jullie de vooruitgang en progressie die velen van jullie over de jaren hebben gemaakt, verliezen. We weten dat dit echt niet hetzelfde is ten opzichte van kunnen blijven spelen op de NL-server. De twee servers zijn zo anders in activiteit, voortgang, economie enzovoorts. Om jullie daarom iets tegemoet te komen zullen alle NL-spelers een welkomstpakket ontvangen zodra je voor het eerst inlogt op de COM-server. Meer informatie hierover kun je verderop in dit bericht lezen.

We hebben dit besluit gemaakt omdat we overtuigd zijn dat dit de beste oplossing is voor onze gehele Horse Reality Community - zowel voor de COM als NL spelers. We hebben dan een groter team tot onze beschikking zodat er meer aandacht is voor al onze spelers, in plaats van dat we ons steeds moeten opsplitsen in een halfslachtige poging om beide servers gehoord te laten voelen. We hebben dan ook extra budget om in de ontwikkeling van het spel te stoppen, in plaats van het onderhoud en vertalingen!

We verwachten dat dit nieuws hard zal aankomen, daarom zal ons team langer dan normaal beschikbaar zijn. Daarnaast hebben we onze teamleden van de COM gevraagd als extra versterking. Zij zullen hun best doen om op alles te reageren met hulp van Google Translate. We doen ons best om deze samenvoeging zo goed mogelijk te laten verlopen en zoveel mogelijk van jullie zorgen weg te nemen. Als je iets tegenkomt waarvan je denkt dat we daar nog niet aan hebben gedacht, dan horen we het graag zodat we voor oplossingen kunnen zorgen voor het zover is! Lees eerst het gehele nieuwsbericht door, want er zijn een hoop zaken die we hier al behandelen.

Onze spelers betekenen écht alles voor ons. We zouden hier immers niet zijn zonder velen van jullie. Het is dan ook heel spijtig dat we dit nieuws met jullie moeten delen, maar we doen er alles aan om het beste van de situatie te maken.


The Merge: Harde Feiten FAQ

Let op: Alles wat nu niet duidelijk is zal in verder detail worden besproken in latere nieuwsberichten. Deel je vragen met ons door onderaan een reactie achter te laten, dan doen wij ons best om deze te beantwoorden en nemen we dit mee in volgende nieuwsberichten.

Vraag 1: Wanneer vindt The Merge plaats?
We hadden graag de exacte datum al willen delen, maar helaas weten we dit nog niet. We streven ernaar om de servers *voor het einde van dit jaar samen te voegen, maar dit gebeurd waarschijnlijk niet eerder dan november. Er zijn veel taken die we achter de schermen moeten aanpakken voordat de samenvoeging soepel kan verlopen zonder dat er data verdwijnt. Onze developers houden ons op de hoogte van elk proces en op onze beurt houden wij jullie daar weer van op de hoogte. Het moment dat we de exacte datum weten, zullen we dit delen.

Vraag 2: Hoe vindt The Merge plaats?
The Merge zal plaatsvinden binnen één dag. Het spel zal dan de hele dag in onderhoudsmodus zijn, en niemand zal de mogelijkheid hebben om te spelen. Zodra we weer beschikbaar zijn, zal horsereality.com toegankelijk zijn zoals voorheen, maar horsereality.nl is vanaf dan gesloten.

Vraag 3: Hoe zal mijn eerste login verlopen na de The Merge...
🔸 ...als ik alleen een NL-account heb? - Je kan dan dezelfde login gegevens gebruiken als voorheen, maar vanaf dan zal je via horsereality.com inloggen. Je gebruikersprofiel, paarden, PB geschiedenis, DP, HRC, FT, WT, mijlpalen, stallen en avatar zullen aanwezig zijn. Je zal ook een welkomstpakket ontvangen met valuta en wat andere verrassingen om hopelijk de pijn wat te verzachten. Wij hebben ook al een plan bedacht voor identieke gebruikersnamen, en de profielen van NL die natuurlijk in het Nederlands zijn geschreven, maar deze details zullen we uitvoerig voor jullie bespreken in een ander nieuwsbericht.
🔸 ...als ik alleen een COM-account heb? - Dan kun je inloggen zoals je altijd al doet, maar zal je vergezeld worden door nog meer taalgenoten! Er zullen meer spelers en paarden aanwezig zijn. De week van de samenvoeging zal als een event georganiseerd worden en bevat verrassingen voor alle spelers (zowel van COM als NL), alhoewel de NL-spelers extra aandacht ontvangen - we willen er een feestje van maken en zorgen dat jullie je welkom voelen op de COM!
🔸 ...als ik zowel op NL als COM een account beschik? - Er zijn minder dan 500 spelers in deze categorie aanwezig, maar dit is wat meer gecompliceerd. Bekijk verderop in dit bericht vraag 9 voor meer details omtrent deze situatie.

Vraag 4: Wat zal precies worden samengevoegd?
🔸 Alle paarden die ooit hebben bestaan op de NL-server worden verhuisd naar de COM-server. Dat betekent dat alle foundation & wildlife park ouders, oud en nieuw, dood of nog in leven, dan dubbel in het spel zullen zitten. De huidige NL foundation ouders gaan met pensioen zodra ze arriveren op de COM-server. Alle NL paarden ontvangen een nieuw paarden ID. Dit alles klinkt rommelig, maar het is de enige optie om zeker te weten dat alle NL paarden zonder problemen overgeplaatst kunnen worden naar de COM-server.
🔸 Alle NL speler accounts worden verhuisd naar de COM - zowel de actieve als de vergeten, verwijderde en verbannen accounts. Dit zodat we kunnen verzekeren dat alle paarden een intacte geschiedenis hebben betreft wie ze gefokt heeft en hun voorouders. Alle NL accounts zullen een nieuwe speler ID verkrijgen.

Vraag 5: Wat zal niet worden samengevoegd?
Alles wat Nederlands is zal niet meeverhuizen naar de COM-server. Alle spelers moeten Engels schrijven in de publieke spelgebieden. Het is ontzettend spijtig - maar het punt is vooral dat we de spelers van beide servers samen brengen en dat ze op dezelfde manier worden behandeld. Dat betekend dat:
🔸Het NL forum wordt verwijderd. Voordat dat gebeurt nemen we de tijd om alle bug rapporten en ideeën te noteren die niet al beschreven zijn op de COM.
🔸NL clubs worden niet verhuisd. Club eigenaren zullen de 500 DP, die je moet betalen om een club te starten, terug krijgen. De HRC in de club bank zal helaas verdwijnen, daarom raden we iedereen aan om als club eigenaar of manager voor de sluiting evenementen te organiseren zodat deze valuta terug bij de spelers terecht komt. Als dit voor problemen zorgt, of je maakt je zorgen om dit alles, schroom dan niet om contact op te nemen met ons support team en dan doen we ons best om je te ondersteunen!
🔸Teksten op NL gebruikersprofielen worden ook verhuisd, maar zullen alleen zichtbaar zijn voor de individuele speler. Op deze manier blijft het profiel hetzelfde, maar heb je de mogelijkheid om je profiel te vertalen naar Engels.
🔸Het NL gedeelte van onze Discord server wordt gesloten. Ook dit was een lastig besluit, maar het punt van het samenvoegen van onze servers, is om één spel te creëren die we kunnen beheren, en met maar één taal binnen onze Discord maakt dit het een stuk gemakkelijker.
🔸Spelers die zowel een COM als NL account hebben kunnen hun stallen niet samenvoegen. Bekijk hiervoor vraag 9!

Vraag 6: Wat gaat er gebeuren in de maanden voordat The Merge plaatsneemt?
🔸Vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om een nieuw account te registeren op horsereality.nl.
🔸We houden jullie op de hoogte zodra we meer weten over de ontwikkelingen omtrent dit onderwerp via onze nieuwsberichten en social media kanalen. Zodra we dichterbij de datum van The Merge komen gaan we, voor de allereerste keer, emails versturen naar de spelers zodat deze goed op de hoogte zijn van wat er gaande is. Zorg ervoor dat je een werkend email adres hebt ingesteld bij de gebruikersinstellingen! We herinneren jullie hier regelmatig aan in de aankomende nieuwsberichten.
🔸Voorlopig houden we, voor zowel COM als NL, onze normale ontwikkeling- en nieuwsbericht tempo aan. Zeer waarschijnlijk stoppen de updates voor beide servers ongeveer een maand voorafgaand aan The Merge. Anders lopen we het risico dat er meer verplaatst moet worden, en dit zou voor vervelende bugs kunnen zorgen.
🔸De optie om DP aan te schaffen op de NL-server zal blijven bestaan, aangezien je valuta kan meenemen naar de COM - meer hierover staat hieronder beschreven. Wel hebben we een waarschuwing toegevoegd op de DP pagina van de NL-server zodat de spelers correct worden geïnformeerd betreffende dit nieuws.
🔸Zodra The Merge nadert zullen er meer waarschuwingen en mails verstuurd worden naar de NL-spelers, zodat niemand dit nieuws kan missen.

Vraag 7: Waarom vertellen jullie dit nu pas, en waarom is er geen exacte datum geprikt?
Het was voor ons belangrijk om dit nieuws te kunnen delen met feiten en details waar al over is nagedacht. Onze plannen ontwikkelden zich over de afgelopen weken en maanden, maar voor een lange tijd wisten we niet precies hoe en wat. We wilden absoluut niet dit nieuws delen met het gebrek aan informatie. In het begin leek het alsof de volledige NL-server verwijderd zou worden. Gelukkig hebben we een andere oplossing gevonden, die zo goed als alle details bevat, op de datum na. We laten het jullie direct weten zodra de datum bekend is! Helaas heeft de server situatie er ook voor gezorgd dat de plannen voor de Engelse Volbloed in het water vielen. We wilden vooral niet de Engelse Volbloed aankondigen en een hele hype creëren, voordat spelers wisten hoe de toekomst van de NL-server ervoor zou staan. Mogelijk schaffen spelers meer stallen en DP aan, worden er paarden verkocht en spelen ze weer actief. We willen dat jullie weloverwogen beslissingen kunnen maken omtrent jullie speelstijl. Het zou niet eerlijk zijn om de Engelse Volbloed aan te kondigen en dan later aangeven dat het spel verhuisd wordt.

Vraag 8: Ik heb zojuist DP gekocht met echt geld voor mijn NL account - kan ik worden terugbetaald?
Aangezien je NL account zal verhuizen en de spelers die zowel een NL als een COM account hebben hun DP kunnen verplaatsen naar het account die ze graag aanhouden, zal je niet je DP verliezen. Maar we snappen het als je ontzettend teleurgesteld bent door het nieuws van vandaag en je daarom wilt stoppen met het ondersteunen van ons spel. Wij helpen jullie graag met terugbetalingen, maar er is geen makkelijke oplossing voor dit probleem. Voorbeeld: Als je al je DP heb gespendeerd aan stallen, kunnen wij je redelijk eenvoudig terugbetalen en de stallen weer innemen. Maar als je je DP hebt gebruikt om met een hengst te dekken van een andere speler zal de oplossing een stuk ingewikkelder zijn en mogelijk kunnen we je dan niet terugbetalen. In een dergelijk geval vragen we je vriendelijk ons te benaderen via ons contactformulier om dit per geval te bekijken. Dergelijke terugbetalingen worden alleen aangeboden voor spelers op de NL-server die in de afgelopen 30-dagen DP hebben aangeschaft. Dit betreft alleen aankopen die gemaakt zijn met echt geld en niet via het wisselkantoor of iets dergelijks.

Vraag 9: Ik speel actief op beide servers - wat gaat er gebeuren met mij?
🔸 Tot op de dag van The Merge ben je welkom om te spelen op beide accounts op de twee servers, zoals gewoonlijk.
🔸Zodra we dichter bij de datum van The Merge komen, zullen sommigen van jullie extra emails en informatie van ons ontvangen. Ons systeem zorgt ervoor dat iedereen een unieke gebruikersnaam, landgoednaam en email adres moet hebben. Dat betekent dat we in het geval van dergelijke spelers moeten ingrijpen. Maar geen zorgen - we hebben hier al een plan voor en we informeren jullie daarover zodra de datum van The Merge dichterbij komt!
🔸Nadat The Merge plaats heeft gevonden is horsereality.nl niet meer beschikbaar en kan je alleen inloggen op je COM account en voorheen je NL account op horsereality.com. Gedurende een periode van zo’n 4 tot 8 weken zullen er versoepelingen plaatsvinden waardoor je beide accounts kunt aanhouden en je je bezittingen kan verhandelen tussen beide accounts. We werken aan een handelsmarkt waar je je items, paarden en spermabuisjes kunt verhandelen vóór The Merge plaatsvindt, zodat dit een stuk gemakkelijker voor je wordt. Let op! Er wordt nog steeds gelet op valsspelers in deze periode - dus test ons niet! De versoepelingen zijn enkel en alleen voor de COM- en NL-spelers. We houden een oogje in het zeil.
🔸Aan het eind van deze versoepeling periode zal je moeten kiezen welk account je aanhoudt en welke je verwijdert. Dit behoort tot je eigen verantwoordelijk, en je zult dus zelf het extra account moeten verwijderen. De spelers die op twee accounts blijven spelen nadat de versoepelingen zijn verstreken worden gezien als multi-accounts en zullen verbannen worden zoals aangeven bij spelregel #2. Als je gewoon eerlijk het spel speelt, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Stel dat je een eerlijke speler bent en je had één COM en één NL account, en je was simpelweg vergeten dat je er nog eentje had, maak je dan geen zorgen, wij kunnen intern zien hoe de vork in de steel steekt. Speel alsjeblieft niet vals door beide accounts te behouden nadat de gratie periode is verlopen. Dit zal resulteren in het verbannen van alle accounts op je IP adres.
🔸Hoe zit het met de stalcapaciteit van mijn accounts? Gezien al je bezittingen (paarden, valuta, achtergronden,... ) overgezet kunnen worden naar het account dat je wilt houden, blijft er nog één vraag staan: Wat gebeurt er met je stalcapaciteit? We snappen helemaal dat stallen één van de meest waardevolle dingen in het spel zijn. Er zijn verschillende manieren waarop je gecompenseerd kan worden voor stallen van je "verloren" account. Echter vanwege techniek-gerelateerde redenen is hier niet één passende oplossing voor die voor elk tegelijk zou werken. Daarom zullen we de verschillende oplossingen die we in gedachten hebben in het volgende nieuwsbericht verduidelijken. [tekst gewijzigd op 28 juli om 18:42, omdat de vorige tekst te misleidend was]

Vraag 10: Hoe zal The Merge economisch gezien de COM beïnvloeden?
De economie is gevoelig voor het gedrag binnen het spel, dus we weten niet hoe dit de paarden en valuta markt gaat beïnvloeden op de COM-server. Weet wel dat de hoeveelheid van actieve NL-spelers maar rond de 5% van het totaal aantal actieve spelers op COM zit. (Actief = Ingelogd binnen de afgelopen maand.) Daarom verwachten we dat je er wel iets van zal merken, maar niet tot in de extremen. De toekomst zal het leren.

Vraag 11: Zal er ooit een anderstalige server beschikbaar zijn?
Nee. Een flinke tijd geleden hadden we aangegeven dat we een Duitse server wel zagen zitten in de toekomst, misschien zelfs meerdere talen. Maar als we een kritische blik werpen op de huidige situatie, dan zou dit nooit de juiste beslissing zijn. Wat wél een mogelijkheid zou zijn, is het kunnen wisselen van taal via je gebruikersinstellingen. Dan zit iedereen nog in dezelfde server, maar kun je het spel zelf instellen in de taal naar wens. Hoewel dit echt iets voor de verre toekomst zal zijn.

Vraag 12: Kan de NL-server niet worden omgezet naar een tweede COM-server?
Nee. We hebben er wel over nagedacht, aangezien dit ook de taalkwestie zou oplossen, maar vooralsnog is dit geen oplossing voor het hoofdprobleem: Twee servers die elk een eigen set teamleden nodig heeft, en we zijn hier simpelweg geen groot genoege gamestudio voor om onszelf en de middelen steeds op te splitsen. The Merge is voor ons de beste optie met het grotere goed voor de gehele community in het achterhoofd.

Vraag 13: Als je meer tijd/inspanning in de NL-server zou steken, zouden we sneller voor het spel betalen. Dus waarom doen jullie dat niet?
We snappen dat deze gedachten naar boven komt, en dat het voor jou wellicht logisch klinkt. Maar we zijn nu eenmaal een kleine gamestudio en hebben niet de financiën om eerst in de server te investeren, en daarna pas te kijken hoe succesvol dit is. Om de NL-server te bieden wat het verdient, moeten we een investering doen voor community management, en op een gegeven moment ook qua programmeren. We kunnen niet van jullie verwachten dat er grote uitgaven worden gedaan zolang wij de server niet goed onderhouden. Maar we stoppen op dit moment echt alle inkomsten terug in de ontwikkeling van het spel. Het bedrag dat nodig zou zijn om beide servers blij te maken, is niet iets wat wij op dit moment kunnen bieden. Daarnaast, zoals eerder aangegeven, is ons team op het moment gewoon te klein om twee servers goed te kunnen onderhouden, of dit nu een COM en NL-server is, of een andere taal. Met zo’n klein team als die van ons, voelt het veel passender om onze middelen in te zetten op de ontwikkeling en het onderhoud van één server.

Vraag 14: Ben je blut? Kan ik verwachten dat de COM-server binnenkort ook sluit?
?

Nee! Financieel gesproken zijn de afgelopen maanden onze beste ooit en hebben we ontzettend veel nieuwe spelers mogen verwelkomen! Maar dat is ook precies waarom we nu deze stap ondernemen: We willen de extra inkomsten spenderen aan de ontwikkeling van het spel en de groei van ons team. Echt onze krachten bundelen om de focus te verleggen naar één goed spel, in plaats van half half. Kortom, we willen ons focussen op het creëren van één gelukkige community in plaats van twee ontevreden partijen.

Waarschijnlijk hebben wij vele vragen nog niet beantwoord. Laat vooral een bericht achter als je een vraag hebt, maar weet ook dat we meer informatie kunnen delen in toekomstige nieuwsberichten. Zodra we meer updates hebben over The Merge zullen we jullie daar direct over informeren!


🔔 Standaard Community Update 🔔

🧪 Update van Vandaag: De V2 dierenarts met nieuwe features, een aangepaste resultaten pagina voor de competities en contactformulier! 🧪

Dierenarts Updates:
🔹 Onze dierenarts is verplaatst naar V2 code en heeft een verbeterd ontwerp voor mobiele gebruikers en schermlezers!
🔹 We hebben de vruchtbaarheidstesten eindelijk ingevoerd bij de dierenarts! Dit geeft je de mogelijkheid om de vruchtbaarheid te onthullen bij je paard. Let op: de vruchtbaarheid van de hengst is hetgeen dat de kans op een mislukte dracht beïnvloed. Maar omdat veulens één allel van beide ouders erven hebben we het ook mogelijk gemaakt om de vruchtbaarheid van je merrie te testen.
🔹 Het is niet meer mogelijk om hengsten te ruinen of merries te insemineren terwijl deze te koop staan.
🔹 Premium accounts hebben nu een “alles verzamelen” knop voor spermabuisjes.
🔹 Op dit moment zijn onnodige dierenarts services verborgen tot we deze ook werkelijk in het spel plaatsen (vaccineren, microchippen, enzovoorts). Ondanks dat ze nu verborgen zijn, blijven deze onderdelen wel op de planning staan voor de toekomst. Op het moment dat ze relevant worden keren ze weer terug!
🔹 Gezondheidschecks zullen nu één keer gedurende het leven van een paard beschikbaar zijn om de gezondheidseigenschappen van het paard te tonen op het paardenprofiel. De terugkerende gezondheidschecks die we voorheen hadden komen pas terug in de verre toekomst wanneer gezondheid en ziektes een rol gaan spelen!

Overige Updates:
🔹 De resultaten pagina van de competities is nu aangepast om aan te sluiten bij het design van de vorige update! Je zou nu relevante iconen moeten zien (te koop, drachtig, enz). Bij de alle-rassen competities zou je ook het ras moeten kunnen zien in het overzicht, m.u.v. de mobiele weergave, omdat het daar anders te krap wordt.
🔹 We hebben ons contact formulier aangepast! We hadden met regelmaat last van typfouten in de email adressen, waardoor wij geen contact konden opnemen met sommigen van jullie. We hebben daarom een extra “confirmatie” blok toegevoegd waarin je nogmaals je mail adres moet typen. Daarnaast zijn er voornamelijk updates achter de schermen doorgevoerd die vooral interessant zijn voor ons support team. We kunnen wel zeggen dat ons support team ontzettend blij is met deze update!


🏇 Langverwacht Nieuws: ENGELSE VOLBLOEDEN ARRIVEREN OP 6 OKTOBER! 🏇

De eeuwigdurende wacht wordt eindelijk beloond: Bereid jezelf voor op het arriveren van de Engelse Volbloeden! Ze zullen hier zijn op 6 oktober.

Idealiter hadden we de Engelse Volbloeden eerder laten komen nadat we in April nog eens een poll hadden uitgebracht, waarbij veel spelers ze liever eerder dan later zouden willen zien. We hadden verwacht dat we ze veel eerder konden uitbrengen, maar er waren toch een aantal tegenslagen.

Hun artwork lag natuurlijk al een hele poos klaar. Ondertussen hadden we een nieuwe onderzoeker in het team die toch nog een hele hoop opmerkingen had. Daarnaast hebben we recent wat oude rassen geüpdatet met nieuwe designs en kleuren. Wanneer we ze daarnaast legden, leken de Engelse Volbloeden toch wel erg gedateerd. En zeker met jullie enthousiasme voor dit ras, wilden we zeker niet dat ze onder zouden doen ter vergelijking met de meest recente updates die we hebben gedaan. Daarom zijn bijna alle vachten opnieuw aangepakt en hebben ze veel grotere aanpassingen gekregen dan we in eerste instantie hadden verwacht. Naast dat we graag ervoor willen zorgen dat het ras er optimaal uitziet voor jullie, kost het testen van dit ras toch ook nog wat werk om ervoor te zorgen dat hun statistieken écht binnen het gewenste bereik vallen.

Daarnaast kwam daar ons besluit van de NL-server nog eens bij, waardoor we direct de datum voor de Engelse Volbloeden wilden uitstellen. We wilden dit ras niet aankondigen voordat wij wisten wat er met de NL-server zou gebeuren. We weten dat veel spelers zich voorbereiden door extra stallen en DP te kopen, paarden te verkopen en na een tijdje stil te hebben gelegen ineens weer heel actief spelen. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit aardig wat teweeg zou brengen als we daarna ineens zouden aankondigen dat we de NL-server zouden sluiten. Wij wilden ervoor zorgen dat jullie een doordachte keuze konden maken. Het zou niet eerlijk zijn om het arriveren van de Engelse Volbloeden aan te kondigen, en iedereen helemaal op te hypen, om vervolgens een maand later te vertellen: “Dusss…” - Maar we konden ook onze server-gerelateerde plannen niet eerder aankondigen. Ze waren daar nog veel te vaag voor, waardoor jullie lang in de zenuwen zouden zitten van hoe het af zou lopen. Het is pas sinds kort helder dat we beide servers kunnen samenvoegen. We zijn dan ook heel blij dat we jullie nu echt duidelijkheid kunnen geven hierover!


💸 DP Uitverkoop 💸

Afgelopen zaterdag was er voor een paar uur een DP uitverkoop te zien binnen het spel. Deze uitverkoop was al vorig jaar ingesteld naar aanloop van de Olympische Spelen - we waren deze ondertussen weer vergeten en toen hij tevoorschijn kwam besloten we deze direct offline te halen. De timing was niet ideaal, omdat dit nieuwsbericht bij een aantal mensen hard aan zal komen. We willen niet dat jullie massaal DP kopen, om vervolgens na het nieuws van vandaag gelezen te hebben, hier spijt van te hebben. Excuus voor het ongemak.

Nu het nieuws eruit is, hebben we besloten om daarom een vooraf aangekondigde uitverkoop te organiseren van 1-dag op aanstaande vrijdag 30 juli van 09:00 tot zaterdag 31 juli 09:00 HR Tijd. Deze uitverkoop wordt bij hoge uitzondering aangekondigd door de ongelukkige samenloop van omstandigheden - raak er vooral niet aan gewend ;)


🔕 VOLGENDE Update op 11 Augustus: Notificatie Toggles! 🔕

Onze VOLGENDE update brengt een aantal verbeteringen en bug fixes met zich mee!

🚨 Houd er rekening mee dat updates altijd gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd kunnen worden!🚨

🔸We hadden beloofd iets te doen aan de overvloed aan notificaties, en nu kunnen we deze opvolgen! In de volgende update zul je notificatie toggle knoppen vinden in je gebruikersinstellingen pagina! Dit betekent dat je vanaf dan zelf kunt kiezen welke notificaties je wel of niet ontvangt. Er zijn een aantal notificaties die aan V1-pagina’s vast zitten en voor deze kunnen we die optie nog niet bieden. Maar daar gaat het vooral om de “je veulen is geboren” en de “je paard is overleden” notificaties, waarvan we verwachten dat je die toch wel graag ziet ;) Gelukkig komen de meest intense notificaties vanuit de V2 pagina’s! Whoop!
🔸Competitie inschrijfpagina: Wanneer je de checkboxes selecteert, dan wordt het aantal geselecteerde paarden weergegeven in de titel van die sectie. Dus als je 5 van de 40 paarden in level 1 hebt geselecteerd, dan zal er aan de zijkant van de titel (5/40) worden weergegeven. Zo kun je ook zien als alle blokken ingeklapt zijn, hoeveel paarden je geselecteerd hebt.
🔸Diverse opgeloste bugs, yes! We komen weer dichterbij een bugvrije V2!


❤️ Volgende update: Vaarwel ontbrekende tuig afbeeldingen! ❤️

Ben jij die plaatjes van het tuig met de “image coming soon” placeholder ook zo zat? Wij ook! Binnenkort hoeven we daar eindelijk niet meer naar te kijken! Onze fantastische stagiaire Mette heeft de ontbrekende items voor ons getekend. Dat betekent dat we die ontbrekende plaatjes eindelijk vaarwel kunnen zeggen. (Weet dat het tuig nog steeds niet op paarden zelf getoond wordt - dat is voor de verre toekomst gepland.)


😭 Team Veranderingen: Vaarwel Mette 😭

Gedurende de afgelopen vijf maanden hadden wij het genoegen om samen te mogen werken met een getalenteerde game art stagiaire. Mette heeft het fantastisch gedaan, en naast het tekenen van ons tuig, diverse team badges (die ook binnenkort arriveren) en meer, was ze ook een welkome aanvulling binnen het team. We gaan haar dagelijkse aanwezigheid missen! We hebben al met haar afgesproken dat ze nog voor Horse Reality blijft werken! Ze zal zo nu en dan nog te vinden zijn, omdat ze als freelancer aan de slag zal gaan wanneer nodig. Wees niet verlegen en solliciteer als onze volgende art stagiair om ook de mogelijkheid te krijgen om later als freelancer bij ons aan de slag te kunnen gaan: klik hier!


🌴 Ons team gaat met vakantie 🌴

Al onze teamleden zullen 2 weken met vakantie gaan deze zomer! We hebben deze verspreid over de komende twee maanden. Dat betekent dat ons team niet de volledige mankracht heeft zoals gewoonlijk, en daardoor duurt het beantwoorden van je support mails en meldingen wellicht wat langer. Er zal echter altijd wel iemand aanwezig zijn. Na de zomervakantie zal ons team weer volle kracht vooruit gaan en alle energie in Horse Reality stoppen!


🐴 Exmoor Poll Resultaten! 🐴

In ons laatste nieuwsbericht hebben we jullie potentiële schetsen voor de Exmoor Pony laten zien waar je op kon stemmen. We willen graag aangeven dat de poll inmiddels is gesloten. We zijn omver geblazen zoveel reacties dat we hierop hebben gehad - ontzettend bedankt!

Alles bij elkaar is het dit geworden:
Veulen: A
Merrie: B
Hengst: B
Zomervacht

Onze fantastische artist Dominika doet haar best om deze schets tot leven te brengen! We willen daarbij alvast aangeven: kunst is een constant proces. Het kan zijn dat als je een tijdje ergens aan werkt, je erachter komt dat het resultaat gewoon niet is wat je had gehoopt. Als onze artists aangeven dat ze echt hun best gedaan om een bepaalde houding te gebruiken, maar wat ze ook doen, het blijft er gek uit zien, dan wordt deze toch nog aangepast. Daarom vragen we normaliter niet echt om stemmen voor houdingen. We waren vooral benieuwd of dit iets is wat werkt voor ons allemaal. We doen ons best voor jullie om de uitgekozen houdingen te gebruiken, maar het kan dus toch voorkomen dat we uiteindelijk een andere weg inslaan. Weet dan dat we onze uiterste best hebben gedaan, en dat we bij de nieuwe houding er in elk geval voor kiezen om een soortgelijke uitstraling te creëren.


🖼️ Een nieuwe poll: Verjaardag Achtergrond! 🖼️

We vonden het heel tof om te zien hoeveel van jullie op de schetsen van de Exmoor Pony hadden gestemd! Dus daarom willen we graag dit soort polls vaker in onze nieuwsberichten plaatsen. De volgende ligt iets verder in de toekomst: In oktober bestaat Horse Reality drie jaar! Zoals gewoonlijk komt deze met een speciale verjaardag achtergrond - elk jaar staan we dan weer voor de vraag: hoe gaat deze eruit zien? Dus waarom laten wij jullie daar deze keer niet op stemmen?! Wat zou jij graag willen zien?
A: Een epische boom om te vieren dat Horse Reality drie jaar wordt (voor de COM-server kun je dan een grapje “t(h)ree” maken).
B: Een Halloween-gerelateerde achtergrond, omdat oktober het spookachtige seizoen is!
C: Een achtergrond gerelateerd aan de oogst, met bijvoorbeeld veel rode appels, goudkleurig tarwe en meer!

Moment van de dag: overdag of ‘s nachts?


Volgende community update: 11 augustus
We zien jullie in de reacties!

Het Horse Reality Team 🐴

Reacties

Log in om de reacties te bekijken