Community Update - IJslander Schimmel Variaties & Opgeloste Bugs, Competitie Scores, Server Problemen, EVs & Nieuwe Markt Designs

Wednesday, Sep 22 om 14:49

Hallo iedereen! 🍁

De update van vandaag betreft een ware bugs-oorlog, we hebben er een hoop van kunnen oplossen. Ook zijn we blij om te vermelden dat onze IJslanders correct gekoppeld zijn aan de schimmel varianten die we al een poos klaar waren. Je kunt nu in volle glorie van ze genieten!

In de tussentijd zijn we druk bezig met de Merge achter de schermen. Deze staat voor het einde van dit jaar gepland. Ga er lekker voor zitten en dan vertellen wij je de laatste nieuwtjes!


🐛 Update van Vandaag: Opgeloste Bugs & IJslander Schimmelvariaties 🐛

Ons team heeft een 2-weken durende jacht achter de rug. We hebben achter de bugs aangejaagd en zijn blij jullie te vertellen welke wij vanaf vandaag vaarwel mogen wensen!

Opgeloste Bugs Illustraties

🔹 Laten we beginnen met het beste nieuws van vandaag! In ons vorige nieuwsbericht gaven we al aan dat onze IJslanders hun schimmel variaties zouden ontvangen! IJslanders die vanaf deze update worden gefokt maken kans op een van deze schimmel variaties. Waarschijnlijk de eerste keer dat we grijze haren juist toejuichen! We zijn blij om in deze update aan te kondigen: Meer dan 2.000 koppelingen zijn onderzocht en gedeeltelijk aangepast om deze 8 nieuwe variaties in het spel te krijgen.
🔹 Sommige Tinkers hadden opeens een extra haarstukje op een plek waar dit niet hoorde. Deze hebben we succesvol afgeschoren😜. We snappen dat haar-extensies heel leuk kunnen staan, maar als je zoveel haar hebt, heb je het dan echt nodig?!

Opgeloste Bugs Competities & Keuringen

🔹 De checkboxes voor onze competities zijn verbeterd. Ze zouden nu correct moeten herinneren welk paard de vorige competitie was ingeschreven. Tot zover werkte dit een beetje inconsistent en de checkbox vinkte zichzelf soms weer uit. We zijn erg nieuwsgierig om te zien of het nu werkelijk opgelost is, dus houdt alsjeblieft een oogje in het zeil en laat het ons weten via het bugs forum als er iets toch niet klopt!
🔹 Nadat wij onze competities hadden vernieuwd, konden sommige paarden meerdere keren tegelijk aan dezelfde competitie meedoen, door nogmaals op de knop te klikken. Hierdoor ontstond een andere bug, waarbij paarden soms voor een korte tijd ”negatieve energie” verkregen. Dit zou vanaf vandaag allemaal gefixt zijn! (Er bestaat nog wel de kans om een dubbele-inschrijving te zien, maar dat is een ingewikkelde bug die we in de toekomst zullen aanpakken.)
🔹 En nog een andere bug was is overwonnen - club en stamboekkeuringen worden vanaf vandaag correct weergeven in de prestaties tab van je paarden. Voorheen werd alles als stamboekkeuringen weergeven.

Opgeloste Bugs Dierenarts

🔹 Vele spelers zullen opgelucht ademhalen: We zijn bezig met het sneller maken van onze dierenarts functie! Aanpassingen zoals deze kunnen op onze live server pas écht getest worden. Hierdoor zijn we volledig van jullie feedback afhankelijk! Zijn onze dierenartsen nog steeds zo traag als voorheen, of is dit verbeterd? Deel je ervaring met ons via dit bug report! We hopen de artsen nog sneller te laten werken in latere updates.
🔹 De gezondheidschecks zijn nu écht maar eenmalig nodig in een paardenleven. Wat een opluchting!

Overige Opgeloste Bugs

🔹 Club notificaties: Spelers ontvingen wel erg veel notificaties (één per uur… jeetje!) als ze de maandelijkse bedragen van de club niet konden betalen. Na deze update, zullen de spelers die moeten bijdragen maar eens per 24 uur, max. 3 dagen lang een notificatie ontvangen dat zij nog moeten betalen.
🔹 Zichtbaar speler ID op spelersprofielen: Vanaf nu zijn speler ID’s zichtbaar gemaakt op de spelersprofielen. Dit maakt deel uit van onze Merge voorbereidingen!
🔹 Uitlogknop was onzichtbaar op mobiel in het menu op V2: Nu kun je succesvol uitloggen op mobiel.
🔹 Wijzigen Profielen: De adviestekst voor ons avatar formaat is nu aangepast om 300x300 px te adviseren, in plaats van 150x150 px. Het bleek dat het grotere formaat beter was dan ons oorspronkelijke advies. Bedankt spelers, voor het doorgeven van deze informatie.
🔹 Avatar upload bug: Als het uploaden van een avatar faalt, dan zal je weer het plaatsvervangende Noriker plaatje krijgen. Voorheen kreeg je dan soms een onzichtbare avatar.


🥇 Nieuwe Competitie Scores Lijken Te Hoog 🥇

Twee weken geleden, hebben we onze berekeningen voor de competities scores aangepast. Dit was gedaan om alle scores correct te laten werken, maar helaas sloop er een nieuwe bug in. Het slechte nieuws is dat vanaf dat moment onze scores toch nog steeds buggy lijken te zijn 😑 Het goede nieuws is dat er een gemakkelijke oplossing zou moeten zijn (tenzij we dit nu jinxen omdat we dit hardop uitspreken)! Het lijkt het gevolg van miscommunicatie tussen ons team en onze ontwikkelaars. We doen ons best om zo snel mogelijk een oplossing te implementeren. Graag willen we de oplettende spelers ontzettend bedanken*, zonder jullie hadden wij dit probleem niet zo snel opgemerkt!


🏋️‍♀️ Recentelijke Server Problemen 🏋️‍♀️

Vele van jullie hebben opgemerkt dat onze servers op bepaalde momenten erg langzaam zijn. Het aantal spelers is zodanig opgelopen dat onze server op sommige momenten haast uiteen klapt. Het wisselkantoor liep vast op onze COM-server dat resulteerde in een lange wachtrij voor bestellingen. Recentelijk merkten we ook op dat we op de drukst bezochte momenten offline gingen. Wat natuurlijk precies de uren zijn waarop onze ontwikkelaars aan het ontspannen zijn met een welverdiend drankje in de hand. Goed nieuws! We zijn van plan over te stappen naar een andere hostingpartij die 24 uur per dag ondersteuning biedt. Dit zou helpen om ons draaiende te houden! We willen graag een overstap maken vlak na de Merge. Anders wordt het te gecompliceerd. Dat betekent dat we allemaal even moeten volhouden. Onze eigen developers zijn druk bezig om het hele proces gladjes te laten verlopen in de tussentijd. Bedankt voor jullie ondersteunen en geduld! Het is erg spannend om ons spel te zien groeien, alhoewel dat soms met pijntjes verloopt. We doen er alles aan om het spel zo stabiel mogelijk te krijgen!


🏇 VOLGENDE Update op 6 Oktober: De Engelse Volbloeden komen eraan! 🏇

🚨 Houd er rekening mee dat updates altijd gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd kunnen worden! 🚨

Staan jullie klaar voor de start om een sprintje te trekken?! Nog 2 weken voordat het zover is: De Engelse Volbloeden komen naar Horse Reality!!!

Onze server zal tijdelijk onbeschikbaar terwijl deze update de startblokken uit rent. Als je vooraan het startblok wilt staan, denk er dan aan dat de Engelse Volbloed update veel drukte op de server zal veroorzaken. Hierdoor kan je flink wat vertraging ondervinden. We verwachten dat het gaat stormlopen met al die Engelse Volbloeden die naar hun nieuwe stal galopperen…

Zoals een aantal van jullie al weten, worden de Engelse Volbloeden aan het spel toegevoegd met de kleurgenen die ze in het echte leven ook hebben, met uitzondering van KIT genen. Deze worden nog niet in het spel geïmplementeerd. Die zullen in de toekomst volgen zodra we dat gedeelte in het spel kunnen programmeren.

Onze EV’s zijn - waarschijnlijk - het laatste paardenras die via ons huidige foundation systeem in het spel komt! We zijn van plan om de manier waarop onze foundation werkt, fundamenteel te veranderen, zoals eerder is aangegeven in dit nieuwsbericht en dit nieuwsbericht. Deze plannen zijn onderweg, maar worden langzamer uitgewerkt vanwege de voorbereidingen van de Merge. Engelse Volbloeden blijven ook nadat het nieuwe foundation systeem geïmplementeerd is, beschikbaar in de foundation. De nieuwe foundation komt pas na de Merge ergens. Zodra we daar meer over weten, lees je dit in onze nieuwsberichten.

Misschien vind je het super leuk om al je tickets uit te geven in de foundation, of wellicht vindt je daar niks aan. Vanaf 6 oktober kun je langzaamaan het oude systeem uitzwaaien. Even een laatste foundation-gekte, een laatste hoera voor het systeem waaruit al het HR-leven is voortgekomen. Een waardig debuut voor HR's meest verwachte ras tot nu toe. We zien jullie graag verschijnen bij de startblokken van de foundation op woensdag 6 oktober!


🏦 VOLGENDE Update op 6 oktober: Deel 1 van het Nieuwe Markt Ontwerp! 🏦

🚨 Houd er rekening mee dat updates altijd gewijzigd, uitgesteld of geannuleerd kunnen worden! 🚨

We hebben een drievoudig cadeau voor jullie ingepakt! Ons plan om een eenvoudige handelsmarkt te maken van ons huidige markt systeem is nogal... Uit de hand gelopen. De handelsmarkt paste eigenlijk niet echt binnen ons huidige ontwerp. Dus... In plaats van alleen een handelsmarkt toe te voegen, hebben we de gehele markt een nieuw ontwerp gegeven!😎 We denken dat dit een cruciale beslissing was, aangezien het aantal spelers ontzettend aan het groeien is en ons huidige markt ontwerp te wensen overlaat. Te weinig opties en veel ideeën van spelers hoe dit verbeterd kan worden. We kunnen niet in een keer alles verhelpen met een nieuw ontwerp - marktplaatsen zijn nu eenmaal plekken waarop makkelijk conflicten kunnen ontstaan. Maar dat betekent niet dat we niks kunnen doen. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe ontwerpen de juiste kant opgaan!

Een aantal redenen om enthousiast te zijn voor de nieuwe markt:
🔸 Het zal op je mobiel gemakkelijk zijn om ermee te werken!
🔸 Eindelijk kun je, naast paarden, ook achtergronden, wortelen, zadels, spermabuisjes, etc.. verkopen!
🔸 We gaan een geïntegreerde dekhengsten-markt toevoegen; met de opties om - houdt je cap vast! - privé-dekhengsten aan te bieden!
🔸 Het nieuwe ontwerp houdt er ook rekening mee dat we toekomstige updates makkelijker kunnen toevoegen.
🔸 Er komen ook een aantal nieuwe zoekfilters bij, zoals het zoeken van paarden in een bepaalde prijsklasse en kunnen zoeken op predicaten.

Deze update is flink van stuk, en kan niet in één keer worden geïmplementeerd. We doen daarom meerdere opeenvolgende markt updates. De eerste markt update (van 6 oktober) bestaat voornamelijk uit het nieuwe ontwerp. We leggen eerst de nieuwe basis voor de lay-out, zodat we van daaruit nieuwe functies kunnen toevoegen. Er is één pleister die we er liever meteen aftrekken: premium zoekfuncties worden op dit moment niet aangepast. Deze code is nog steeds grotendeels afhankelijk van V1 en onze focus was om de handelsmarkt te voltooien. Zowel de Merge, alsmede ons langetermijndoel om bedrijven toe te kunnen voegen, hangen af van een volledige handelsmarkt.


🖤 Feedback Friezen 🖤

We hebben jullie feedback ontvangen omtrent de nieuwe Friezen. Of je ze nou schitterend vond of niet, wij willen graag een aantal veelgestelde vragen beantwoorden:

Q: Ze lijken kleiner dan voorheen! Zijn het nu een stel pony's?
A: Dit komt doordat de afmetingen van onze paarden worden beperkt door het formaat dat we moeten gebruiken in ons spel. Om op allerlei verschillende achtergronden te passen, moeten alle paarden binnen een bepaald gebied van het scherm worden weergegeven en ons spel past de paarden hier automatisch op aan. Het gevolg hiervan is als een bepaalde positie meer ruimte in beslag neemt (bijvoorbeeld steigeren, galopperen), het paard kleiner lijkt - en onze nieuwe Friezen zijn "goede bewegers".

Q: Waarom lijken de aftekening kleiner?
A: De nieuwe Friezen bevatte een kleine extra verrassing die we niet in het nieuwsbericht hadden aangekondigd: onze illustratoren hebben niet alleen meer variaties toegevoegd, maar ook meer wit varianties. Net als in het echte leven variëren ze nu van een paar verdwaalde witte haren tot ware kollen! We hopen dat deze nieuwe aftekeningen meer persoonlijkheid en realisme aan dit ras zullen toevoegen.

We kijken ernaar uit om jullie alle nieuwe variaties te laten ontdekken!


🍰 Viering Derde Verjaardag 🍰

Met de aankomende Merge event in zicht en het herontwerpen van de markt & foundation, hebben we helaas geen tijd meer over om onze derde verjaardag groots te vieren. We hadden graag een soortgelijke feest zoals voorheen willen organiseren, maar de verjaardag event van vorig jaar nam erg veel tijd in beslag en dat is iets wat we helaas niet hebben dit jaar.

Dat gezegd hebbende, willen we toch een beetje een feestje bouwen. Als je inlogt op 8 oktober zal je de nieuwe verjaardagsachtergrond met 1 gebruik ontvangen! Daarnaast zullen de spelers die al 3 jaar lid zijn een badge ontvangen!


👕 Nieuwe Merchandise 👕

Dat gezegd hebbende: 🎉 We hebben een aantal **nieuwe merchandise toegevoegd om onze nieuwe Friezen te vieren!**🎉 Sommige Friezen shirts zijn nu ook beschikbaar in 5XL, een veelgevraagde kledingmaat. Daarnaast is ons Belgisch Trekpaard toegevoegd in onze shop. Beter laat dan nooit, nu is je kans om een lekker zacht deken aan te schaffen!

💭 Mis jij een product in onze Merchandise Store? Laat ons weten wat jij zou willen zien, zodat wij wellicht ons aanbod kunnen verbeteren!💭


🇳🇱 De Merge 🇳🇱

📝We hebben nog geen nieuwe weetjes betreft de Merge. We zijn achter de schermen druk bezig om de Merge zo gladjes mogelijk te laten verlopen. Ondertussen hebben we een pagina gemaakt die volledig toegewijd is aan de Merge. Hier verzamelen we alle informatie die we tot nu toe hebben. Deze pagina wordt bij nieuwe informatie geüpdate en herzien om ervoor te zorgen dat jullie de juiste informatie beschikbaar hebben. Bekijk het hier!📝


Volgende community update: Woensdag 6 oktober
The Horse Reality Team 🍂

Reacties

Log in om de reacties te bekijken