Community Update - Merge Nieuwsbrieven

Wednesday, Nov 24 om 16:00

Hallo beste spelers! Het nieuws van vandaag is anders dan normaal, want we hebben geen content update voor jullie. De Merge is hard op weg en we doen ons best te zeilen met de wind die ons gegeven is. We delen nogmaals de informatie die verstuurd is in onze nieuwsbrieven en we hebben een aantal bug-fixes voor de markt. Schip ahoy!

Als je nog niet weet wat de Merge precies inhoud, lees dan gelieve onze FAQ pagina.


🇳🇱 The Merge - Email Nieuwsbrief #1 🇳🇱

Begin november deelden wij de eerste nieuwsbrief over de Merge. Waarin we een richtlijn aangeven wanneer we hopen dat het plaatsvindt. Verder was de introductie vooral bedoeld voor mensen die nog niet van de Merge af wisten, dus deze hebben we niet in dit bericht bijgevoegd.

Wanneer kun je de Merge verwachten?
🔹 Begin november wordt door het Horse Reality team gestart met testen.
🔹 Vervolgens zullen eventuele fouten worden aangepakt en opgelost.
🔹 Waarna op een ander moment in November de spelerstesten zullen volgen.
🔹 Hopelijk vindt eind november de laatste grote test plaats.

Als alle seinen op groen staan, zullen horsereality.nl en horsereality.com worden samengevoegd tot één spel (horsereality.com).

Ons streven is om de merge begin december te laten plaatsvinden. Echter is en blijft het techniek, wat soms toch onverwachte uitdagingen kan leiden. Uiteraard wordt je via de e-mail nieuwsbrieven en onze nieuwsberichten in het spel op de hoogte gehouden.

Veiligheid voor alles! Voordat het samenvoegen wordt gestart, zal een back-up worden gemaakt. Zodat er altijd kan worden teruggekeerd naar het moment voordat de samenvoeging in gang werd gezet, mocht dat nodig zijn.


🇳🇱 The Merge - Email Nieuwsbrief #2 🇳🇱

Vorige week hebben we onze tweede nieuwsbrief, over de Merge, verzonden aan alle NL-spelers. In dit nieuwsbericht delen we nogmaals de informatie wat in de nieuwsbrief te vinden was!

🔹 Zoals jullie in eerdere nieuwsberichten hebben kunnen lezen, starten eind november hopelijk de spelerstesten. We hebben veel reacties gekregen van spelers die graag willen meehelpen met testen. Jullie betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd. Vanwege het grote aantal reacties is besloten willekeurig een aantal spelers te selecteren. Zij zijn inmiddels door ons benaderd. We hebben een reservelijst gemaakt, voor het geval er spelers zijn die onverhoopt toch niet aan de testen kunnen deelnemen. Deze is vol en gesloten.

🔹 Aansluitend aan de spelerstesten zal de laatste beoordeling plaatsvinden. Waarna “de Merge” in gang gezet kan gaan worden. Uiteraard word je op de hoogte gebracht wanneer dit gaat plaatsvinden. Houdt er wel rekening mee dat op het moment van “de Merge” het spel niet bereikbaar is tot de Merge volledig is afgerond. We verwachten dat het zo’n 1 á 2 werkdagen kan duren.

🔹 Clubeigenaren worden geadviseerd om gedurende de rest van de maand extra club shows te organiseren. Op die manier ben je er namelijk van verzekerd dat het clubgeld weer terug naar de spelers gaat. Na de Merge zullen alle Nederlandse clubs worden verwijderd. Nederlandse clubeigenaren krijgen hun betaalde 500 DP terug in hun account. Houdt er wel rekening mee dat de bankrekening en alle HRC van de club verdwijnt.

🔹 Wij willen nogmaals benadrukken dat alle Nederlandse data (spelersprofielen, forumtopics, nieuws, etc.) wordt verwijderd. Op horsereality.com wordt alleen gecommuniceerd in het Engels. Nederlandse spelersprofielen gaan dus niet mee. Tip: kopieer en vertaal deze gegevens alvast, zodat je deze info opnieuw kunt gebruiken. Je kan deze bijvoorbeeld in je spelersnotities opslaan.

🔹 Om jullie van harte welkom te heten op horsereality.com is er een schitterend welkomstpakket samengesteld:

 • Valuta: 500 000 HRC, 500 DP, 50 FT & 50 WT
 • 10 orbs
 • 6x NL-only zadeldekje (werkelijke naam nog onbekend)
 • 5x NL-only achtergrond (werkelijke naam nog onbekend)
 • 4x Merge achtergrond (werkelijke naam nog onbekend)

🔹 Als je aanwezig bent geweest op je account tijdens onze Merge week, ontvang je iets extra's van ons! Dit houdt in, dat spelers van beide servers de volgende items zullen verkrijgen:

 • 1x Merge Mijlpaal
 • 1x Merge achtergrond

We hebben een aantal vragen in de NL-Discord voorbij zien komen. We hebben jullie vragen beantwoord in het stukje hieronder “De Merge - FAQ Updates”, en deze vragen en antwoorden toevoegt in onze FAQ.


Als je deze nieuwsbrief niet ontvangen hebt, zorg er dan voor dat je je spam folder checkt! We verzenden deze nieuwsbrieven naar e-mails van alle NL-spelers, ook al is het adres dezelfde als wat er gebruikt wordt op de COM-server. Sommige werkplekken, scholen en universiteiten blokker onze email. Als je vooralsnog de nieuwsbrief niet kan vinden wees dan gerust: We zullen alle belangrijke informatie ook via onze nieuwsberichten delen.

Je kan alles over de Merge in onze FAQ lezen.


🇳🇱 De Merge - FAQ Update 🇳🇱

We hebben deze vragen de afgelopen dagen voorbij zien komen op onze Discord-server. We willen graag deze beantwoorden vandaag en we hebben deze vragen ook in onze Merge FAQ gezet.

🔸 Kan je tijdens de overgangsperiode paarden overzetten ook als je over je limiet zit?

Ja! Het systeem waarmee we de spelers hun bezittingen laten verhuizen, zal niet de stal capaciteiten meerekenen. Wel geldt nog steeds, dat als je over je limiet zit, je niet meer paarden kan fokken of kopen.

🔸 Waarom verhoog je niet gewoon de stalcapaciteit?

De stalcapaciteit bestaat niet omdat we het leuk vinden om jullie een maximum aantal paarden te geven, maar omdat elk nieuw paard een hoop nieuwe data met zich meebrengt op onze server. De Merge zelf is een groot en delicaat project en bugs of andere server problemen gedurende dat moment zou absoluut onacceptabel zijn. We willen niet onze server onnodig belasten met dit soort zaken. Het kan zijn dat we de capaciteit in de toekomst verhogen, maar dan gedurende een moment dat dit minder risico’s met zich meebrengt. Bovendien zou dit in kleinere getallen worden gedaan door bijvoorbeeld het maximum met 10 of 25 te verhogen.

🔸 Wat als het account die je behoud, geen HRC stallen meer kan kopen, maar alleen stallen met DP kan aanschaffen?

Er zijn verschillende momenten waarop je stallen verkrijgt in het spel:

 • Je begint met 6 stallen;
 • Je krijgt 1 stal elke keer als je een level verkrijgt, tot aan level 25, dus in totaal krijg je 19 stallen gratis;
 • Je kan maximaal 25 stallen aankopen met HRC;
 • Zodra je 50 stallen bezit, zul je voor de aankomende stallen 500 DP moeten betalen, tot je aan het maximum van 250 stallen in totaal zit.

Stel je hebt 79 stallen op je NL-account en je wilt het COM-account verlaten waarop je 50 stallen hebt. De eerste 25 stallen zijn gratis gegeven door het spel te spelen en dat is ook waarom je 25 × 5000 HRC zal ontvangen van ons en niet DP. Wat een ingewikkelde situatie!

In onze tweede update over de Merge, hebben we gemeld dat het dev-team geen manier kan vinden om een automatisch proces te maken van het verplaatsen van de stallen. We hadden het over een plan gehad, waarbij je met een formulier ons kon laten weten welke twee accounts je wilt combineren. Na verschillende discussies met het team te hebben gehad hebben we besloten dat de meest haalbare optie om je de mogelijkheid te geven om zelf beide accounts te combineren en de stallen te vergoeden met spel valuta. Deze optie was gemakkelijker te coderen en geeft daardoor minder kans om bugs en fouten te voorkomen in het ontwikkelingsproces.

Het spijt ons als dit besluit voor ongemak heeft ondervonden.


📜 Verduidelijking van Regel 11.5 📜

We wilden even wat tijd nemen om enkele van onze spel (en Discord!) regels, die in het verleden tot enige verwarring hebben gezorgd, te verduidelijken. Graag willen we het hebben over regel 11.5, die stelt:

Je mag geen persoonlijke informatie of foto's plaatsen van teamleden, andere spelers of mensen die je kent.
Maar wat betekent dit in detail?
🔹 Je mag natuurlijk selfies posten! Alle andere personen in de foto moeten onherkenbaar zijn - je kan hun hoofd bedekken met een smile, blurren of op een andere manier sensoren.

🔹 Wanneer er een menigte zichtbaar is op de achtergrond (bijvoorbeeld bij een wedstrijd), is dit oké! Mensen in de menigte moeten echter wel verborgen worden, als deze van dichtbij zichtbaar en herkenbaar zijn.

We kunnen niet verifiëren of een bepaald persoon jou toestemming heeft gegeven om een foto te plaatsen. Privacy is erg belangrijk voor ons en we willen graag kunnen verzekeren dat Horse Reality een veilige plek is voor iedereen. Dit is waarom alle personen buiten jou onherkenbaar gemaakt moeten worden, onafhankelijk van hun toestemming.

We hopen dat deze informatie jou helpt om te begrijpen waarom deze regel bestaat.


Volgende community update: op dit moment nog onbekend vanwege de Merge voorbereidingen.
Bedankt voor het lezen en we houden jullie op de hoogte!

Het Horse Reality Team 📯

Reacties

Log in om de reacties te bekijken